Cât va costa o cameră la mare în plin sezon! Hotelierii au redeschis în condiții de siguranță

03.06.2020, 21:54
Cât va costa o cameră la mare în plin sezon! Hotelierii au redeschis în condiții de siguranță
Prețuri piperate pe litoralul românesc

Prima săptămână din iunie a venit cu relaxarea restricțiilor din cauza pandemiei de coronavirus, dar și cu temperaturi de 20 de grade Celsius. Astfel, românii încep deja să își facă planuri pentru vacanța de anul acesta, pe litoralul românesc.

Majoritatea oamenilor au început ușor să revină la viața normală, iar proprietarii de hoteluri și pensiuni îi așteptă cu brațele deschise.

Prețuri piperate pe litoralul românesc

Începând cu 1 iunie, românii pot călători din nou pe teritoriul țării fără a avea nevoie de o declarație pe proprie răspundere, însă vor fi nevoiți să respecte anumite reguli.

Și hotelierii au mărturisit că au fost nevoiți investească sume importante pentru a putea redeschide în condiții de siguranță. Aceștia sunt obligați să se aprovizioneze cu termometre, panouri de plastic și dezinfectanți pentru clienți.

Se estimează că hotelurile vor avea un grad de ocupare de 25-30%, ceea ce însemnă că 8.500-10.000 de turişti se vor caza în structurile clasificate de pe litoral în prima săptămână din iunie.

La mare, în România, umbrelele vor fi amplasate la cel puțin un metru și jumătate între ele. Șezlongurile vor fi grupate cel mult câte 4, pentru membrii aceleiași familii.

Momentan, rămâne de văzut câți turiști vor alege să se cazeze pe litoralul românesc, la un hotel de 3 sau 4 stele în Mamaia. Potrivit Digi24, prețurile sunt cam piperate pentru o singură cameră la mare în plin sezon estival.

Cât costă o noapte de cazare la Mamaia

De exemplu, 2 nopți de cazare pentru două persoane în weekendul 5-7 iunie în Mamaia, la un hotel de patru stele costă 1.093 de lei. Diferența este majoră față de două nopți la un hotel de patru stele în Corfu, care costă 595 de lei.

Pe Booking.com, un sejur de 5 nopți, în perioada 1-6 iunie, pentru o cameră dublă în hotelurile de 4 stele, cu mic dejun inclus, pornește de la 727 de lei și poate ajunge la 2.400 de lei.

La jumătatea lunii iunie, prețurile sunt și mai mari! Ofertele hotelierilor pentru două nopți depășesc 2.000 de lei și ajung chiar și la 4.000 de lei.

citește și...