Ce reguli vor trebui turiștii să respecte atunci când se vor caza la hotel! În ce condiții vor funcționa unitățile de cazare

14.05.2020, 19:50
Ce reguli vor trebui turiștii să respecte atunci când se vor caza la hotel! În ce condiții vor funcționa unitățile de cazare

Hotelurile se deschid după data 15 mai, însă clienții vor trebui să respecte anumite reguli atunci când se vor caza.

Ținând cont că vom intra în starea de alertă, hotelierii au decis să realizeze un ghid cu măsurile de siguranță pentru unitățile de cazare din România.

Ce reguli vor trebui turiștii să respecte atunci când se vor caza la hotel!

Astfel, turistul va fi nevoit să intre în incintă prin ușile gata deschise sau care se deschid automat, pe care nu trebuie să le atingă. Mai apoi i se va lua temperatura.

‘După ce a intrat în hotel se poate dezinfecta pe mâini la aparatul pe care îl avem instalat aici și poate merge la colegii mei de la recepție’, a mărturisit un manager de hotel.

La recepție, acesta va trebui să respecte distanțarea socială, iar biroul este dezinfectat după fiecare client.

O dată la patru ore, sunt igienizate mânerele ușilor, butonul liftului, POS-ul, mesele sau cardurile de acces în camera. Și pentru a folosi liftul se vor lua măsuri speciale. Și personalul care va face curățenie va folosi echipamente de protecție.

‘La eliberarea camerei procedura este un pic mai completă în sensul că intră camerista în cameră strânge lenjeria pe care o pune în saci speciali, dă cu soluții în funcție de fiecare cât acționează lăsăm camera închisă 30 de minute sau 60 de minute după care intrăm la curățenie. Se așează camera ca pentru cazare și se mai dezinfectează încă o dată la ieșirea cameristei din camera’, au mai precizat hotelierii, scrie stirileprotv.ro.

Momentan nu s-a stabit cum și unde vor mânca turiștii. Dacă există și piscină la hotelul respectiv, se vor igieniza sezlongurile, scara piscinei, parasolarele, mesele și rafturile de depozitare.

În plus, se vor dezinfecta locurile de joacă, dar și grupurile sanitare publice la care au acces toți oaspeții.

Toate aceste măsuri de siguranță fac parte dintr-un ghid elaborat de hotelieri, la recomandările experților în sănătate publică.

citește și...