Carte de condoleanțe în memoria lui Ion Caramitru la Teatru Național

07.09.2021, 11:03
Carte de condoleanțe în memoria lui Ion Caramitru la Teatru Național
Carte de condoleanțe în memoria lui Ion Caramitru la Teatru Național

Cei care vor să îi aducă un omagiu regretatului actor  Ion Caramitru o pot face în cartea de condoleanţe care va fi disponibilă publicului începând de marţi, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional din Bucureşti. Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului nu va fi depus în foaierul Teatrului Național din Capitală.

TNB a anunţat că începând de marţi, ora 11.00, publicul va avea acces în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional doar pentru a semna în cartea de condoleanţe.

„Respectând dorinţa familiei actorului Ion Caramitru, sicriul cu trupul neînsufleţit nu va fi depus în foaierul TNB. Informaţiile despre ceremonia de înmormântare vor fi aduse la cunoştiinţă de îndată ce ne vor fi comunicate”, a transmis instituția, potrivit click.ro.

Carte de condoleanțe în memoria lui Ion Caramitru la Teatru Național. Când va avea loc înmormântarea

Ion Caramitru va fi înmormântat joi sau vineri.

„Înmormântarea va avea loc joi sau vineri”, la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiștilor, a anunțat Mircea Rusu, directorul artistic al TNB.

Ion Caramitru a murit la 79 de ani

Scena artistică din România este în doliu după moartea actorului Ion Caramitru. Acesta a încetat din viață în data de 5 septembrie 2021, la spitalul Elias, unde se afla internat de câteva săptămâni. Ion Caramitru avea 79 de ani.  Ion Caramitru va fi înmormântat pe Aleea Artiștilor din Cimitirul Bellu, au precizat pentru Gândul surse din cadrul Administrației Cimitirelor.

Actorul Ion Caramitru s-a născut în Bucureşti, la 9 martie 1942, într-o familie de aromâni – mama născută lângă Salonic, într-un sat numit Gramatica, iar tatăl în partea albaneză a oraşului Korcea, de religie creştin ortodoxă. Este absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică “Ion Luca Caragiale” Bucureşti (promoţia 1964). A interpretat peste 60 de roluri în piese de Shakespeare, Cehov, Pirandello, Buchner, Bernard Shaw, Alfred de Musset, Suto Andras, Rolf Hochhuth şi alţii. A interpretat roluri principale în 40 de filme. Este preşedinte al Uniunii Teatrale din România de la înfiinţarea acesteia, la 15 februarie 1990. În lunga sa carieră teatrală şi cinematografică a fost recompensat cu numeroase premii şi distincţii. În zilele de 21 şi 22 decembrie 1989, Ion Caramitru s-a numărat printre conducătorii manifestaţiilor anticeauşiste din Bucureşti. La 22 decembrie 1989, în fruntea unei coloane de manifestanţi, a pătruns în clădirea Televiziunii Române, fiind primul care a anunţat pe postul naţional de televiziune înlăturarea dictaturii. În ceea ce privește viața personală, actorul Ion Caramitru a avut o căsnicie de 45 de ani cu o colegă de scenă, actrița Micaela Caracaș, în vârstă de 68 de ani. Din mariajul lor au rezultat trei băieți: Andrei, Ștefan și Matei. Cei trei băieţi ai cuplului au fugit de domeniul în care părinţii lor activează. Andrei (44 de ani) a urmat o carieră în afaceri, fiind director al unei multinationale, Ştefan, mijlociul, (39 ani) a ales să cânte în trupa “The Lefters” şi mezinul Matei (30 de ani) este inginer de sunet.

citește și...