Unde va fi înmormântat Ion Caramitru. ”Locul lui este aici”

06.09.2021, 14:18
Unde va fi înmormântat Ion Caramitru. ”Locul lui este aici”
Unde va fi înmormântat Ion Caramitru. ”Locul lui este aici”

Actorul Ion Caramitru ar urma să fie înmormântat la Cimitirul Bellu din Capitală. deocamdată nu se știe data la care vor avea loc funeraliile. Renumitul actor Ion Caramitru a încetat din viață în data de 5 septembrie 2021. Acea 79 de ani. Acesta era internat de mai multe săptămâni la Spitalul Elias din București.

Trupul neînsuflețit al actorului Ion Caramitru va fi depus la Teatrul Național din București. Astfel, cei care l-au cunoscut și l-au apreciat îi vor putea aduce un ultim omagiu.

Actorul ar urma să fie înmormântat la Cimitirul Bellu din Capitală.

Unde va fi înmormântat Ion Caramitru. ”Nu știm exact ziua”

Ion Caramitru va fi înmormântat pe Aleea Artiștilor din Cimitirul Bellu, au precizat pentru Gândul surse din cadrul Administrației Cimitirelor.

„Locul lui este aici. Nu știm exact ziua, cert este că va fi înmormântat la Bellu. Nu se știe deocamdată nici poziția exactă, dar va fi pe Aleea Artiștilor”, au precizat surse din cadrul Administrației Cimitirelor pentru sursa citată.

Ion Caramitru a murit la 79 de ani

Scena artistică din România este în doliu după moartea actorului Ion Caramitru. Acesta a încetat din viață în data de 5 septembrie 2021, la spitalul Elias, unde se afla internat de câteva săptămâni. Ion Caramitru avea 79 de ani.  Actorul Ion Caramitru s-a născut în Bucureşti, la 9 martie 1942, într-o familie de aromâni – mama născută lângă Salonic, într-un sat numit Gramatica, iar tatăl în partea albaneză a oraşului Korcea, de religie creştin ortodoxă. Este absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică “Ion Luca Caragiale” Bucureşti (promoţia 1964). A interpretat peste 60 de roluri în piese de Shakespeare, Cehov, Pirandello, Buchner, Bernard Shaw, Alfred de Musset, Suto Andras, Rolf Hochhuth şi alţii. A interpretat roluri principale în 40 de filme. Este preşedinte al Uniunii Teatrale din România de la înfiinţarea acesteia, la 15 februarie 1990. În lunga sa carieră teatrală şi cinematografică a fost recompensat cu numeroase premii şi distincţii.

În zilele de 21 şi 22 decembrie 1989, Ion Caramitru s-a numărat printre conducătorii manifestaţiilor anticeauşiste din Bucureşti. La 22 decembrie 1989, în fruntea unei coloane de manifestanţi, a pătruns în clădirea Televiziunii Române, fiind primul care a anunţat pe postul naţional de televiziune înlăturarea dictaturii. În ceea ce privește viața personală, actorul Ion Caramitru a avut o căsnicie de 45 de ani cu o colegă de scenă, actrița Micaela Caracaș, în vârstă de 68 de ani. Din mariajul lor au rezultat trei băieți: Andrei, Ștefan și Matei. Cei trei băieţi ai cuplului au fugit de domeniul în care părinţii lor activează. Andrei (44 de ani) a urmat o carieră în afaceri, fiind director al unei multinationale, Ştefan, mijlociul, (39 ani) a ales să cânte în trupa “The Lefters” şi mezinul Matei (30 de ani) este inginer de sunet.

citește și...