Cu cine a fost căsătorit Ion Caramitru. Mariaj de 45 de ani cu o colegă de breaslă

06.09.2021, 11:11
Cu cine a fost căsătorit Ion Caramitru. Mariaj de 45 de ani cu o colegă de breaslă
Cu cine a fost căsătorit Ion Caramitru. Mariaj de 45 de ani cu o colegă de breaslă

Regretatul actor Ion Caramitru a fost căsătorit cu actrița Micaela Caracaș, din căsnicia lor rezultând trei băieți: Andrei, Ștefan și Matei. De-a lungul anilor, marele artist nu a prea vorbit despre familia sa, considerând că viața personală nu ar trebui să fie făcută publică. ”Nu cred că viasța mea personală trebuie pusă pe tarabă”, spunea acesta.

 

Actorul Ion Caramitru a avut o căsnicie de 45 de ani cu o colegă de scenă, actrița Micaela Caracaș, în vârstă de 68 de ani. Din mariajul lor au rezultat trei băieți: Andrei, Ștefan și Matei. Cei trei băieţi ai cuplului au fugit de domeniul în care părinţii lor activează. Andrei (44 de ani) a urmat o carieră în afaceri, fiind director al unei multinationale, Ştefan, mijlociul, (39 ani) a ales să cânte în trupa “The Lefters” şi mezinul Matei (30 de ani) este inginer de sunet.

Ion Caramitru a fost exterem de discret cu viața sa personală. “Nu cred că viaţa mea personală trebuie pusă pe tarabă, viaţa de familie, ceea ce fac eu, copiii mei, ce face soţia mea, cum mă înţeleg cu ea, dacă ea vrea să cumpărăm un dulap sau eu vreau să schimbăm frigiderul. Dacă sunt interesant cu ceva, prin ceva, acel ceva trebuie să fie ceea ce sunt eu ca actor. Cum am fost vreme de patru ani ministru (al Culturii), s-a încercat să fiu vânat, să se găsească acel ceva, ori chiar să se inventeze ceva de natura sa contribuie la compromiterea mea. N-am dat astfel de ocazii când s-a recurs la invenţii. Le-am respins ferm. Nu tuturor le-am răspuns, nu toate meritau acest efort. Te consumă să tot dai dezminţiri pentru orice prostie. Şi chiar n-am avut timp pentru asta”, spunea Ion Caramitru într-un interviu, potrivit click.ro.

Cu cine a fost căsătorit Ion Caramitru. Cum se caracteriza Micaela Caracaș

Micaela Caracaș este fiica directorilor de producție Adrian și Sidonia Caracaș. Soția lui Ion Caramitru a jucat în filme precum: “Singurătatea florilor”, “Din nou împreună”, “Audiența”.

“Trecerea anilor îţi aduce mai multe amintiri, unele te apasă, unele te bucură, dar asta face parte din viaţă şi cine nu îmbătrâneşte nu are parte de bagajul ăsta pe care îl duce cu el până la capăt. Sigur că mi-aş dori să pot să mă întorc în timp acum! Aş fi mai înţeleaptă, aş ştii de ce să mă feresc, aş profita de anumite situaţii, ca să fie mai bine. Cel mai mare regret e că nu am avut un rol care să urmeze celui pe care l-am făcut în filmul lui Lucian Pintilie. Dacă ar fi să mă definesc în câteva cuvinte aş spune că sunt o persoană răbdătoare şi foarte optimistă”, spunea Micaela Caracaș într-un interviu.

Ion Caramitru a murit la 79 de ani

Scena artistică din România este în doliu după moartea actorului Ion Caramitru. Acesta a încetat din viață în data de 5 septembrie 2021, la spitalul Elias, unde se afla internat de câteva săptămâni. Ion Caramitru avea 79 de ani.  Actorul Ion Caramitru s-a născut în Bucureşti, la 9 martie 1942, într-o familie de aromâni – mama născută lângă Salonic, într-un sat numit Gramatica, iar tatăl în partea albaneză a oraşului Korcea, de religie creştin ortodoxă. Este absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică “Ion Luca Caragiale” Bucureşti (promoţia 1964). A interpretat peste 60 de roluri în piese de Shakespeare, Cehov, Pirandello, Buchner, Bernard Shaw, Alfred de Musset, Suto Andras, Rolf Hochhuth şi alţii. A interpretat roluri principale în 40 de filme. Este preşedinte al Uniunii Teatrale din România de la înfiinţarea acesteia, la 15 februarie 1990. În lunga sa carieră teatrală şi cinematografică a fost recompensat cu numeroase premii şi distincţii.

În zilele de 21 şi 22 decembrie 1989, Ion Caramitru s-a numărat printre conducătorii manifestaţiilor anticeauşiste din Bucureşti. La 22 decembrie 1989, în fruntea unei coloane de manifestanţi, a pătruns în clădirea Televiziunii Române, fiind primul care a anunţat pe postul naţional de televiziune înlăturarea dictaturii.

citește și...