Carmen Tănase, despre rolul ”Flăcărica”. ”Am învățat ce bine e să spui nu, nu știam asta”

07.02.2022, 12:57
Carmen Tănase, despre rolul ”Flăcărica”. ”Am învățat ce bine e să spui nu, nu știam asta”
Carmen Tănase, despre rolul ”Flăcărica”. ”Am învățat ce bine e să spui nu, nu știam asta”

Actrița Carmen Tănase, în vârstă de 61 de ani,  a fost prezentă la emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la postul de televiziune Kanal D, unde a vorbit despre rolurile sale în telenovele. Aceasta a explicat ce a însemnat pentru ea rolul ”Flacăra” din telenovela de mare succes ”Inimă de țigan”. ”Am învățat ce bine e să spui nu, nu știam asta”, a spus aceasta.

Carmen Tănase este una dintre cele mai apreciate actrițe din România. De-a lungul anilor, acesta și-a cucerit publicul cu rolurile din filme, teatru și televiziune. În plan personal, Carmen Tănase a fost căsătorită cu Victor Parhon, în perioada 1989-2000. Carmen Tănase a jucat rolul Flăcăricăi în serialul de televiziune ”Inimă de țigan”, difuzat de postul de televiziune Pro TV, care s-a bucurat de foarte mare succes la public. De asemenea, vedeta a jucat acest rol și în serialele ”Regina” și ”State de România”.

Despre ce a însemnat pentru ea rolul Flacăra, dar și cum a fost să joace în telernovele a făcut Carmen Tănase dezvăluiri în cadrul emisiunii moderate de Denise Rifai la Kanal D.

Carmen Tănase, despre rolul ”Flăcărica”. ”Eu și acum o regăsesc pe Flacăra în mine”

”Eu și acum o regăsesc pe Flacăra în mine. Am jucat-o patru ani. Am învățat ce bine e să spui nu, nu știam asta. Am învățat să reacționez, atunci când îmi vine. Uneori e bine să reacționezi imediat și să nu mai pierzi timpul. Am învățat că e mai bine uneori să ai gura mai mare decât alții. O iubesc că am învățat de la ea umorul, pentru că avea doza aia de cinism atât cât trebuie, ca să nu fie deranjat. Dra cred că și ea a învățat de la mine. Măsura și mai ales când e vorba de cinism. E bine să fii cinic, dar cu o măsură să nu pici în răutate”, a declarat Carmen Tănase, transmite wowbiz.ro.

Despre apariția în telenovele, Carmen Tănase a spus: “Sunt niște povești simple. În general, după “Fata moșului și fata babei”. Cumva finalul e previzibil, întotdeauna sunt protagoniști și antagoniști. Deci sunt niște reguli care nu se încalcă la telenovele. Povestea e mai simplă, nu-ți pune atatâtea probleme. Sunt seriale, telenovele, care sunt un pic mai complexe, Brazilia este specialistă în așa ceva. Nu contează neapărat povestea, pentru că telenovela este jucată de actori și atunci contează cum este jucată telenovela. Eu nu am făcut niciodată rabat, adică eu nu știu să joc cumva într-o telenovelă și cumva într-un film artistic. Eu am învățat de la profesoara mea Olga Tudorache cum se joacă. Eu am tratat totul cu foarte multă seriozitate, uneori mult prea multă seriozitate. Am fost epuizată de multe ori. Noaptea pregăteam secvențele pentru ziua următoare. Am făcut-o toți din trupa aceea de la țigani și de-aia a avut așa de mare succes.

Ce a declarat Carmen Tănase despre politică

La aceeași emisiune, Carmen Tănase a fost întrebată de cxe nu intră în lumea politică. “Nu am ce să caut în această politică. În această politică este un joc murdar, în care dacă intră cineva care chiar dacă are gânduri bune și iubește țara asta și nu vrea să participe la nicio mârșăvie, imaginea sa e făcută praf în două săptămâni. Eu nu am muncit o viață să vină unii să îmi facă imaginea praf. Nu e vorba numai de politica de la noi. Eu sunt observator și ca orice cetățean comentez. E vorba de ce se întâmplă în politică în general pe glob. De 32 de ani lucrurile au mers în jos, nu numai în politică, în toate domeniile. Nu aș putea să particip la asta că nu aș putea să fac nimic. Dacă aș putea să fac ceva, poate că mi-aș asuma acest risc. Însă e o energie cheltuită aiurea și poate și eu aș fi terminată și nu are niciun sens”, a explicat actrița, potrivit click.ro.

Carmen Tănase a vorbit ș despre perioada comunistă, când tatăl său a fost arestat politic: “Nu mi-a fost frică niciodată. Nu sunt o nostalgică. Pot să văd acum la 60 de ani părțile bune și părțile foarte rele. De frică nu mi-a fost. Tatăl meu a fost arestat politic și lucrul asta m-a înfuriat și nu mi-a dat voie să mă las pradă fricii. Eram inconștient de curajoasă. Eram și foarte tânără și când ești tânăr ești și inconștient. Aveam în spate suferință tatălui meu care a lăsat acasă o femeie neajutorată și un copil în clasa I pentru că și-a respectat principiile. Poate că de-asta sunt războinică acum. Daca tatăl meu a putut face asta, nu văd de ce eu aș face altfel”.

 

citește și...