Care este starea de sănătate a Mariei Nicoară după ce a fost transferată la recuperare

24.06.2020, 11:48
Care este starea de sănătate a Mariei Nicoară după ce a fost transferată la recuperare
Care este starea de sănătate a Mariei Nicoară după ce a fost transferată la recuperare

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a fost externată de la terapie intensivă și dusă la un centru de recuperare neurologică, însă veștile din partea medicilor nu sunt tocmai bune.

Artista de la Opera din Iași a suferit un accident casnic în urmă cu o lună și jumătate și a stat în comă. Soțul ei, Codrin Nicoară, a precizat că partenera lui a căzut pe scările din casă, în timp ce ducea o farfurie de la mansardă la parter, unde se afla bucătăria ca­sei.

Maria Macsim Nicoară a ieșit din comă

Maria Macsim Nicoară, aflată în stare critică, a fost operată la Spi­ta­lul de Neurochirurgie din Iași. În urmă cu câteva zile, ea a fost transferată la Spitalul de Recuperare. Cu toate acestea, solista nu dă nici un semn de ameliorare.

‘Nu face proceduri, ci doar recuperare neurologică. Nu este nici un semn de ameliorare a stării ei. Vom continua recuperarea’, a spus un medic din ca­drul spitalului pentru ziaruldeiasi.ro.

În urmă cu trei săptămâni, doctorii nu prea îi dădeau șanse șanse de supraviețuire. În prezent, clipește și își mișcă ușor membrele superioare și inferioare pe partea dreaptă, dar nu vorbește.

Maria Macsim Nicoară a ajuns de urgență la spital în dimineața zilei de 10 mai. Ea a agonizat 8 ore,  după ce ar fi căzut pe scările interioare ale vilei în care locuiește alături de soțul său. Soacra sa a fost cea care a alertat autoritățile.

Soțul era violent cu ea

Din primele investigații, artista nu avea un mariaj fericit, iar partenerul ei era extrem de violent. Procurorii și polițiștii din Iași fac cercetări într-un dosar deschis in rem pentru tentativă de omor.

‘Dacă bea, se comporta urât cu ea, vorbea urât, o umilea, inclusiv faţă de colegii de pahar pe care îi aducea în casă. Ca să vorbească cu prietenii la telefon, Maria trebuia să se ascundă prin casă de frică. Nu a venit niciodată nici la universitate şi nici la Operă cu semne de violenţă evidente, dar, în schimb, brusc anunţa telefonic câte un concediu medical de azi pe mâine. 
A încercat să îşi salveze căsnicia. L-a adus pe Codrin la Operă ca pianist pentru orele de studio ale corpului de balet. Nu a rezistat decât o săptămână. Ea era cea care ţinea casa, el nu producea mai nimic’, au mai povestit surse din anturajul Mariei, pentru sursa citată mai sus.
citește și...