Când și unde va fi înmormântat dansatorul Ovidiu Danci

16.06.2020, 15:16
Când și unde va fi înmormântat dansatorul Ovidiu Danci
Când și unde va fi înmormântat dansatorul Ovidiu Danci

Dansatorul Ovidiu Danci va fi înmormântat miercuri, la Bistrița.

Reprezentanții Școlii de Balet Ovidiu Danci au anunțat când va avea loc înmormâ=ntarea acestuia.

”Vă mulțumim pentru toate gândurile bune și mesajele de încurajare. Mâine, la ora 18:00, la capela de pe strada Tărpiului din Bistrița va avea loc priveghiul. Înmormântarea va avea loc miercuri, în curtea Bisericii Ortodoxe din Unirea, începând cu ora 12:30”, se arată pe pagina de Facebook a Școlii de Balet Ovidiu Danci.

A murit la 39 de ani. Avea mari probleme de sănătate

Dansator și fondator al școlii de balet care îi purta numele, Ovidiu Danci s-a stins din viață duminică seara Acesta avea 39 de ani și fusese diagnosticat cu două afecțiuni grave, printre care și o formă gravă de leucemie.

Ovidiu Danci a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița joia trecută, fiind la Terapie-Anestezie Intensivă de vineri. Starea sa de sănătate s-a agravat, însă, în ultimele zile.

„Dragii noștri, cu sufletele devastate de durere, vă anunțăm că maestrul de balet Ovidiu Danci, sufletul școlii noastre de balet, a plecat să danseze cu îngerii. Prin noi, Școala de Balet Ovidiu Danci va rămâne însă mulți ani de acum înainte alături de noi. Avem datoria să-i ducem visul mai departe și așa vom face. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a transmis școala de dans pe care Ovidiu Danci a fondat-o la Bistrița.

Cine a fost Ovidiu Danci

Ovidiu Danci a studiat dansul încă de la vârsta de 10 ani la Școala de Coregrafie Octavian Stroia. Ulterior a fost admis la Liceul de Arte „Octav Băncilă”, fiind angajat imediat după absolvire la Teatrul Oleg Danosvki din Constanța. Cu balerinii din Constanța a și mers în turneu în întreaga Europă.

Ovidiu Danci a primit o bursă la Academia de Balet din Munchen, fiind singurul român care a terminat academia ca bursier. A participat la show-ul de televiziune ”Dansez pentru tine” , difuzat de postul de televiziune Pro TV, și a jucat în mai multe seriale românești. A interpretat, printre altele, și primul travestit dintr-un serial românesc.

citește și...