Ludovic Orban, vești nu tocmai bune despre măsurile de relaxare de la 1 iulie. ‘S-a văzut clar că nu sunt respectate regulile’

01.07.2020, 13:53
Ludovic Orban, vești nu tocmai bune despre măsurile de relaxare de la 1 iulie. 'S-a văzut clar că nu sunt respectate regulile'
Ludovic Orban, vești nu tocmai bune despre măsurile de relaxare de la 1 iulie. 'S-a văzut clar că nu sunt respectate regulile'

Premierul Ludovic Orban a venit cu noi precizări despre următoarea etapă de relaxare și posibila deschidere a restaurantelor. Din nefericire, această etapă ar putea fi amânată din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu coronavirus din ultimele zile.

În plus, din cauza numărului mare de infecții raportat în ultima vreme, Ludovic Orban ar putea să ia decizii drastice pentru patronii de terase.

Ludovic Orban, despre relaxarea restricțiilor

El a precizat că distanțarea socială și alte măsuri de relaxare nu se respectă, așa că va fi nevoit să suspende autorizația de funcționare a localurilor care nu respectă regulile, asta numai după ce localul respectiv primește două amenzi.

‘Amendă, o dată, de două ori. Apoi, riscă să li se suspende autorizația de funcționare’, este mesajul transmis de premierul Ludovic Orban, potrivit stirileprotv.ro.

Ludovic Orban a vorbit și despre situația îngrijorătoare de la mare, dar și de la munte.

‘S-a văzut clar că în foarte multe locuri nu sunt respectate regulile și există un risc crescut de transmitere. Și pe plajă s-a intrat într-o devălmășie și nu s-au mai respectate regulile. Și pe terase, poate trebuie regândite regulile. Chiar m-am îngrijorat. Am văzut imagini. Practic nu s-a mai respectat nicio regulă. Evaluăm fiecare zi, fiecare săptămână, fiecare caz în parte și anchetă epideomiologică. În funcție de evoluție vom avea și anumite restricții sau anumite izolări de focare, a declarat premierul.

Ce are de gând să facă

Totodată, măsurile de relaxare se vor lua în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

Miercuri este şedinţă de Guvern, dar eu nu sunt ca alţi premieri care într-un fel votează ca premier şi în alt fel ca parlamentar. Eu am votat ca preşedinte al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru propunerea formulată de CNSU şi voi susţine în Guvern adoptarea propunerii formulate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Evoluția numărului de cazuri ne-a determinat să amânăm alte măsuri de relaxare’, a mai specificat Ludovic Orban.

citește și...