Boris Johnson, gafă de proporții în Parlamentul britanic. Fostul premier britanic i-a mulțumit din greșeală lui Putin pentru „conducerea sa inspirată”

23.09.2022, 15:00

Boris Johnson a făcut o nouă gafă în Camera Comunelor în timp ce îi aducea un omagiu președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky, în calitate de deputat de rezervă. “Mulțumesc, desigur, și pentru conducerea inspirată a lui Vladimir Putin…”. Gafa a avut loc în timp ce Boris Johnson vorbea despre efortul Ucrainei împotriva invaziei Moscovei la Kiev.

În prima sa contribuție majoră în calitate de deputat de rezervă, Boris Johnson a lăudat forțele armate din Ucraina și rolul Marii Britanii în sprijinirea Ucrainei în războiul împotriva Rusiei.

Boris a declarat: Mulțumită eroismului forțelor armate ucrainene, mulțumită în parte armelor pe care suntem mândri să le oferim, îl felicit pe onorabilul meu prieten (James Heappey) pentru descrierea activității forțelor armate britanice, a armelor pe care le trimitem, a listei uriașe… Mulțumesc, de asemenea, desigur, conducerii inspirate a lui Vladimir Putin”, potrivit The Telegraph.

Boris Johnson s-a corectat rapid

Deputaţii au râs de această gafă a fostului premier britanic, care a încercat să rămână calm.

Dându-și imediat seama de greșeala sa, Boris Johnson a adăugat: Conducerea inspirată a lui Volodimir Zelenski, iertați-mă, forțele rusești au fost, în ultimele zile, expulzate din mari părți din nord-estul țării, în jurul Kharkivului.

”Dacă Putin îşi intensifică agresiunea, noi trebuie să ne intensificăm apărarea ucrainenilor”

”Nu există absolut niciun semn că Putin vrea un astfel de compromis sau că se poate avea în credere în el că-l va realiza”, a adăugat el. ”De aceea nu avem absolut nicio altă opţiune în afară de a menţine cursul, de a rămâne hotărâţi. Dacă Putin îşi intensifică agresiunea, noi trebuie să ne intensificăm apărarea ucrainenilor”, a subliniat el.

Nu este prima oară când politicianul britanic stârnește controverse. Anul trecut, Johnson i-a enervat pe medici, după ce a fost fotografiat într-un spital fără mască. Trustul NHS în cauză i-a luat apărarea, dar sursele au declarat ulterior pentru Mirror că premierului i s-a cerut de trei ori să poarte o mască.

citește și...