Un copil ucrainean, rămas orfan, i-a scris o scrisoare emoționantă premierului Boris Johnson. “Vreau să opresc moartea oamenilor”

29.05.2022, 13:15

Un băiat ucrainean de șase ani ai cărui părinți au pierit în asediul brutal al Mariupolului i-a scris lui Boris Johnson pentru a-i mulțumi prim-ministrului și poporului Marii Britanii pentru sprijinul acordat. “Vreau ca fiecare copil să fie liber de război. Vreau să opresc moartea oamenilor. Și vreau să joc fotbal la Mariupol”, a scris acesta.

Scrisoarea scrisă de mână de Elijah Kostushevych a fost re-tweetată de Melinda Simmons, ambasadorul britanic în Ucraina, și de atunci a devenit virală.

Ambasada Ucrainei la Londra a declarat aseară că îi va trimite scrisoarea lui Johnson. În scrisoarea sa, Ilie scrie:

“Vreau să opresc moartea oamenilor”

“Vreau ca fiecare copil să fie liber de război. Salutări călduroase pentru toţi copii din Marea Britanie. Vă mulţumim pentru ajutorul acordat. Noi vom învinge! Am o pisică care se numeşte Frosya. Vă trimit şi un steag al Ucrainei pe care l-am desenat. Vreau să opresc moartea oamenilor. Și vreau să joc fotbal la Mariupol”, a scris acesta.

El adaugă: „Vreau ca fiecare copil să fie liber de război. Salutări călduroase tuturor copiilor din Regatul Unit. Vă mulțumim pentru sprijin. Vom câștiga!”.

”Copiii ucraineni ne învață pe toți ce înseamnă să fii puternic și demn”

Se crede că părinții lui Ilie au murit din cauza unei lovituri cu rachete care le-a distrus casa.

Băiețelul a fost salvat de voluntari ucraineni din blocada rusă și este acum îngrijit de un cuplu în orașul Slovyansk.

Mesajul micului ucrainean vine în contextul în care forţele din armata rusă continuă să atace regiunea Donbas. Elijah și-a scris nota ca răspuns la o scrisoare deschisă lui Johnson către copiii Ucrainei săptămâna trecută, în care prim-ministrul a spus: „Mulți dintre voi ați văzut sau experimentat lucruri la care niciun copil nu ar trebui să fie martori. Cu toate acestea, în fiecare zi, copiii ucraineni ne învață pe toți ce înseamnă să fii puternic și demn.”

Un purtător de cuvânt din Downing Street a declarat: „Prim-ministrul îi mulțumește foarte mult lui Ilie pentru scrisoarea sa și îl laudă pentru puterea și rezistența sa impresionantă în fața atâtor dificultăți. Sperăm că se va putea întoarce în curând să joace fotbal la Mariupol”

citește și...