Bilanțul coronavirusului în România: 51 de cazuri noi în ultima zi

13.07.2021, 13:40
Bilanțul coronavirusului în România: 51 de cazuri noi în ultima zi
Bilanțul coronavirusului în România: 51 de cazuri noi în ultima zi

Marți, 13 iulie 2021, pe teritoriul țării noastre au fost înregistrate 51 de noi cazuri de infectare cu COVID-19. De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost raportate patru decese. Bilanțul total al cazurilor de coronavirus, de la începutul pandemiei în România, a ajuns la 1.081.326. 1.046.447 de pacienți au fost declarați vindecați.

51 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul epidemiei ajungând la 1.081.326, relatează Hotnews. Cele mai multe noi cazuri au fost raportate în București, respectiv 14. În ultima zi au fost înregistrate patru decese. De la începutul pandemiei de coronavirus în România, 1.046.447 de pacienți au fost declarați vindecați.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 288. Dintre acestea, 52 sunt internate la terapie intensivă. Pe teritoriul României, 1.912 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 614 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 23.997 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 23 de persoane.

Bilanțul coronavirusului în România: 51 de cazuri noi în ultima zi. Valeriu Gheorghiță: ”Dacă ne e teamă de variante virale trebuie să creștem numărul de persoane vaccinate”

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat că strategia este de a crește numărul persoanelor vaccinate, nu de a administra o a treia doză celor care s-au imunizat deja cu schema completă.

“Faptul că se depun datele științifice care atestă siguranța și eficacitatea unei a treia doze administrate de Pfizer la șase luni este un aspect. Dar asta nu înseamnă că această măsură trebuie să fie adoptată ca politică de vaccinare. O astfel de măsură se adoptă atunci când datele de zi cu zi îți arată o scădere importantă a eficienței vaccinărilor, dar nu este cazul acum pentru niciuna din variantele virale. Chiar dacă numărul de cazuri este în creștere, afectează persoanele nevaccinate. Această a treia doză este în perspectiva variantelor virale în care se observă o scădere a activității neutralizante a anticorpilor. Dacă ne e teamă de variante virale trebuie să creștem numărul de persoane vaccinate, nu să administrăm o a treia doză celor deja vaccinați cu schemă completă. Este important să accelerăm în mod echitabil campaniile la nivelul tuturor țărilor, așa reducem selectarea noilor variante. Strategia acum e să creștem numărul celor care se vaccinează cu schemă completă, doar așa vom avea un control bun pe pandemie. Așa reducem presiunea pe spitale și numărul de decese”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță, transmite Digi24.

citește și...