Bilanțul coronavirusului în România: 44 de cazuri noi în ultima zi

18.07.2021, 13:45
Bilanțul coronavirusului în România: 44 de cazuri noi în ultima zi
Bilanțul coronavirusului în România: 44 de cazuri noi în ultima zi

Duminică, 18 iulie 2021, pe teritoriul țării noastre au fost înregistrate 44 de noi cazuri de infectare cu COVID-19.  În ultimele 24 de ore a fost raportat un singur deces. Mai bine de jumătate dintre județele țării – 23 – nu au raportat nicio îmbolnăvire nouă. Bilanțul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, de la debutul pandsemiei în România, a ajuns la 1.081.632.

În ultimele 24 de ore în România au fost raportate alte 44 de cazuri COVID-19. În ultima zi a fost raportat un singur deces. Bilanțul pandemiei a ajuns la 1.081.632. 1.046.739 de pacienți au fost declarați vindecați. Până astăzi, au decedat 34.253 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, relatează Hotnews.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 255. Dintre acestea, 30 sunt internate la terapie intensivă. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrat 8.548.006 teste RT-PCR și 1.667.738 de teste rapide antigenice. Pe teritoriul României, 525 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 410 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 29.846 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 12 persoane.

Bilanțul coronavirusului în România: 44 de cazuri noi în ultima zi. Andrei Baciu: ”Și atunci când avem un procent important de populație vaccinată, poate să crească numărul de cazuri noi”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a făcut declarații despre vaccinare și despre restricțiile care ar putea exista în cazul unui val patru al pandemiei. „Chiar și atunci când avem un procent important de populație vaccinată, poate să crească numărul de cazuri noi, așa cum vedem în cazul Angliei, însă nu se pune presiune nici pe sistemul de sănătate în felul care s-a pus înainte de apariția vaccinului și nici pe societate per ansamblu. Aici pui măsuri, aici intervii, în faza pre-spital, cu măsuri, cu restricții – atunci când faza de spital tinde să ajungă la un punct în care nu mai poate să facă față și atunci trebuie să oprești. Principiul cumva rămâne același: dacă nu mai poți să gestionezi faza de spital, trebuie să acționezi în faza pre-spital, cu restricții, care să rupă lanțul de transmitere virală, care să scadă forțat numărul de noi cazuri”, a spus acesta, informează Digi24.

„Nu cred că se pune problema de așa ceva (n.r. ca restricțiile să rămână pe masa guvernanților). La nivel teoretic acum știm ce funcționează: funcționează vaccinul, funcționează măsurile pe care le avem – care și acestea vedem că avem aceste borne în care sunt diferite, în funcție de procentul de persoane infectate în fiecare localitate. Aici funcționează – și e ceea ce am văzut că a funcționat în ultimele luni – adaptarea acestor măsuri la nivel local”, a adăugat el.

citește și...