Bilanțul coronavirusului în România: 28 de cazuri noi și un deces în ultima zi

05.07.2021, 13:51
Bilanțul coronavirusului în România: 28 de cazuri noi și un deces în ultima zi
Bilanțul coronavirusului în România: 28 de cazuri noi și un deces în ultima zi

În ultima zi, pe teritoriul țării noastre au fost raportate 28 de cazuri noi de infectare cu coronavirus și un singur deces.Bilanțul total al îmbolnăvirilor în România a ajuns la 1.080.979, din care pacienți vindecați 1.045.351. Cele mai multe noi cazuri s-au înregistrat în ultimele 24 de ore în București, respectiv 8. Rata de infectare la nivel național rămâne 0,04.

28 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în România în ultimele 24 de ore. Cele mai multe noi cazuri s-au înregistrat în ultimele 24 de ore în București, respectiv 8. Rata de infectare la nivel național rămâne 0,04, relartează Hotnews. Bilanțul total al îmbolnăvirilor în România a ajuns la 1.080.979, din care pacienți vindecați 1.045.351. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 402. Dintre acestea, 65 sunt internate la terapie intensivă.

Pe teritoriul României, 1.839 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 718 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 18.410 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 35 de persoane.

Bilanțul coronavirusului în România: 28 de cazuri noi și un deces în ultima zi. Alexandru Rafila, despre riscul de infectare cu tulpina indiană la peroanele care au avut COVID, dar nu s-au vaccinat

Medicul Alexandru Rafila a afirmat că persoanele care au avut COVID, dar care nu s-au vaccinat, se pot infecta cu tulpina indiană deoarece imunitatea dată de boală variază între trei şi şase luni.

”Da. Sunt două elemente aici. O dată imunitatea după boală variază între trei şi şase luni, aţi văzut că şi anumite facilităţi care pot fi făcute pentru persoana care a trecut prin boală nu depăşesc 180 de zil,e chiar şi noul certificat verde european nu este dincolo de 180 de zile. Eu personal vă spun că am trecut prin infecţie în luna decembrie, mi-am şi dozat anticorpii, am văzut câ încep să scadă. La trei luni după infecţie m-am vaccinat, nu am aşteptat foarte mult să văd până unde scad şi m-am vaccinat, acum am un titru bun de anticorpi şi am citit chiar de curând articole care demonstrează că o persoană care şi-a făcut două doze de vaccin după infecţie s-ar putea să aibă o imunitate durabilă toată viaţa. (…) Dacă ar fi nevoie să ne vaccinăm cu a treia doză sau nu, adică pentru cei care deja au trecut prin boală, e mai puţin probabil să fie necesar”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit click.ro.

citește și...