Bianca Brad, despre ședințele de radioterapie. ”Eu nu am vrut să rămân însemnată și la propriu, de boala cu care m-am duelat atâția ani”

19.01.2022, 13:01
Bianca Brad, despre ședințele de radioterapie. ”Eu nu am vrut să rămân însemnată și la propriu, de boala cu care m-am duelat atâția ani”
Bianca Brad, despre ședințele de radioterapie. ”Eu nu am vrut să rămân însemnată și la propriu, pe lângă urmele oricum lăsate adânc în mintea mea, în sufletul și în trupul meu, de boala cu care m-am duelat atâția ani...”

Actrița Bianca Brad, în vârstă de 53 de ani, a făcut mărturisiri despre boala cu care s-a confruntat și despre ședințele de raditerapie la care a fost supusă. ”Eu nu am vrut să rămân însemnată și la propriu, pe lângă urmele oricum lăsate adânc în mintea mea, în sufletul și în trupul meu, de boala cu care m-am duelat atâția ani”, a explicat aceasta.

Bianca Brad este o cunoscută actriță din România. În anul 1990 a fost Miss România. A jucat în filme precum „Al patrulea gard lângă debarcader” (1985), „Zâmbet de Soare” (1987), „Duminică în familie” (1987), „Domnișoara Aurica” (1998) și multe altele. Bianca Brad este mama unui băiat, Luca. Actrița a mai avut o fetiță, Emma. Cu doar câteva zile înainte să nască, vedeta a aflat că micuța sa i-a murit în pântece, din cauza unei malformații la inimă.

În urmă cu șase ani, în anul 2015, actrița Bianca Brad a fost diagonsticată cu o boală cruntă – cancer la sân. Despre ședințele de radioterapie pe care le-a făcut a vorbit vedeta într-o postare pe care a făcut-o pe contul său de socializare. ”…aș minți dacă aș spune că m-am dus fără emoție la ședințele de radioterapie, cu toate că dr. Rîcu m-a asigurat că nu e cazul să-mi fac griji, echipa care s-a ocupat de mine a fost minunată, iar condițiile de la clinica sunt foarte bune… Dar, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată când m-am rugat să mi se arate că am făcut o alegere bună, Dumnezeu mi-a răspuns, așa cum știe El mai bine…prin semne?? Unul dintre ele a fost la propriu, fiind desenat pe piele aproape de inima mea… Nu m-am putut abține sa nu fac atunci o poză?…adica poza asta…?… pe 30 mai 2021. Au urmat 15 ședințe, despre care o să scriu altădată…”, a spus Bianca Brad în mediul online.


Bianca Brad, despre ședințele de radioterapie. ”Putea să deseneze un X și poate că era doar semnul plus, dar eu l-am perceput drept cruce”

Vedeta a povestit cum măsurărtorile și reperele care i-au fost făcute au ajuns să fie percepute de ea ca un semn divin: ”Înainte de a începe radioterapia, trebuie făcute niște măsurători și însemnate niște repere, de care se ține cont la fiecare ședință.  În mod obișnuit se tatuează permanent, niște puncte… Eu nu am vrut să rămân însemnată și la propriu, pe lângă urmele oricum lăsate adânc în mintea mea, in sufletul și în trupul meu, de boala cu care m-am duelat atâția ani… Nu am vrut să-mi reaminesc zilnic de ea, la vederea tatuajelor, așa că i-am rugat să deseneze semnele cu ceva care, ulterior, poate fi șters.  Fiind culcată pe spate, nu am putut să văd ce făceau, dar am observat că au folosit un marker și că au lipit deasupra celor 2 semne trasate pe piele, un leucoplast transparent (cu care am stat 3 săptămâni. La final arătau oribil și s-au luat greu, dar am scăpat de semne?). Când m-am dus în cabină să mă îmbrac, am văzut semnul și am tresărit…pentru că am văzut o cruce – Semnul care m-a însoțit din prima zi în care am aflat diagnosticul, în 2015, până în ziua în care am fost operată, în 2021…și, de fapt, dintotdeauna și pentru totdeauna… Putea să deseneze un X și poate că era doar semnul plus, dar eu l-am perceput drept cruce – Crucea devenită acum vizibilă…și de care trebuia să am grijă, să fiu cu ochii pe ea, zi de zi…să nu se șteargă, să nu dispară… Asta m-a smerit și mai mult… …prea complicat de explicat acum, aici…”.

”Încă de la început, mi-am acceptat, mi-am îmbrățișat Crucea și m-am rugat să am putere să o duc… În momentele în care ajungeam să mă plâng că nu mai pot și că nu mai vreau, căpătam “cumva” puterea de a mă scutura și, rușinată, ceream iertare pentru slabiciunea mea, mulțumeam și mă bucuram… Și asta e prea complicat de explicat acum, aici… Da, știu…uneori ne dorim atât de tare să primim răspunsuri care să ne dea claritate și să ne liniștească, încât ne agățăm de orice și le potrivim în așa fel încât ajungem să fim convinși că e o confirmare…că este răspunsul pe care ni-l dorim cu ardoare să-l primim… Și totuși eu cred că aici este puterea Credinței… acea convingere absolută care mută munții și care face minuni… Oamenii de știință au alte denumiri pentru asta?… dar și despre asta o sa scriu altădată…”, a încheiat Bianca Brad.

 

citește și...