Actorul Denis Ștefan, despre cum s-a infectat cu coronavirus. ”Sunt atâtea persoane infectate și asimptomatice încât poți să-l iei de oriunde”

04.11.2020, 11:02
Actorul Denis Ștefan, despre cum s-a infectat cu coronavirus. ”Sunt atâtea persoane infectate și asimptomatice încât poți să-l iei de oriunde”
Actorul Denis Ștefan, despre cum s-a infectat cu coronavirus. ”Sunt atâtea persoane infectate și asimptomatice încât poți să-l iei de oriunde”

Actorul Denis Ștefan a mărturisit că nu știe cum a contactat coronavirusul. Acesta a oferit și detalii despre cum se simte.

Actorul Denis Ștefan a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus în urmă cu câteva zile. Artistul a mărturisit la o emisiune TV că nu știe de unde s-a infectat. „E foarte greu de spus pentru că în momentul ăsta cred că sunt atâtea persoane infectate și asimptomatice încât poți să-l iei de oriunde”, a spus actorul, citat de revista Unica.

„Mi-e greu să spun de unde l-am luat. Prietenii meu sunt ok. (…) Nu sunt nici în tabăra în care se spune să vă îmbrățișați pe stradă fără mască, nici în cea în care dăm cu spray și pe chipsuri să le dezinfectăm. Am fost precauți, am respectat [regulile], dar nici n-am intrat în panica aceea care zic eu că nici nu este bună. (…) Cred că ar trebui abordată chestiunea pe la mijloc”, a adăugat el.

Cum se simte Denis Ștefan

Denis Ștefan a explicat și care este starea sa de sănătate.

Actorul a dat detalii despre simptomele pe care le are.

„Din ce am înțeles, boala poate evolua după ziua a șaptea și atunci trebuie să ai grijă. Acum ar fi a șasea [mea] zi de când am simptome. Febră, dureri musculare, n-am tușit, am tușit așa ca toată lumea. E o stare, dacă țineți minte, ca după ce vă faceți bine dintr-o gripă, dintr-o răceală, aveți o stare așa continuă de sensibilitate pe piele. Tot timpul ai impresia că ți-e frig, ți-e cald”, a afirmat acesta.

258.437 de îmbolnăviri cu coronavirus în țara noastră

Marți, 3 noiembrie 2020, a fost înregistrat cel mai mare număr de cazuri de infectare cu coronavirus din România de la începerea pandemiei: 7.733 de noi îmbolnăviri.

Alte 7.733 de cazuri de infectare cu noul coronavirus – cel mai mare număr de la debutul pandemiei – au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Bilanțul COVID-19 a ajuns marți la 258.437. De asemenea, în ultima zi s-a înregistrat cel mai mare număr de decese – 120 -, fiind atins un nou record și în privința pacienților de la terapie intensivă – 974. Până astăzi, au decedat 7.273 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.897. Dintre acestea, 974 sunt internate la terapie intensivă.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.305.309 teste. Dintre acestea, 30.336 au fost efectuate în ultimele 24 de ore. Pe teritoriul României, 31.674 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.289 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 58.021 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 18 persoane. De la debutul pandemiei, 181.175 de pacienți au fost declarați vindecați.

citește și...