Bărbatul desemnat cea mai scundă persoană din lume are o înălțime de 1,80 m și “adoră atenția”

16.12.2022, 14:01

Afshin Esmaeil Ghaderzadeh, 20 de ani, din Iran, tocmai a fost încoronat de Guinness World Records drept cel mai scund om din lume. El are o înălțime de 65,24 cm și este aproape de mărimea unui pepene verde. “Știu cine este cel mai înalt om care trăiește în lume. Aș putea încăpea în palmele lui”

O persoană nouă tocmai a fost încoronată drept cel mai scund om din lume.

Potrivit Guinness World Records, Afshin Esmaeil Ghaderzadeh, în vârstă de 20 de ani, a câștigat acest titlu, având o înălțime de 65,24 cm (2ft 1.68in).

Bărbatul încoronat cea mai scundă persoană din lume are o înălțime de 1,80 m și “adoră atenția”

Precedentul record pentru cel mai scund om îi aparținea lui Edward Niño Hernandez, din Bogotá, Columbia, care măsura 2ft 4.38in (72.1cm) înălțime.

Afshin s-a născut într-un sat izolat din comitatul Bukan, provincia Azerbaidjan de Vest din Iran, iar viața nu a fost întotdeauna ușoară.

“Doar gândul de a face parte din familia Guinness World Records este ca un vis”

Casa în care locuiește este modestă – și, deși familia sa muncește din greu, uneori se luptă să îi asigure suficient pentru cheltuielile de întreținere, medicamente și tratament.

“Doar gândul de a face parte din familia Guinness World Records este ca un vis. Uneori mă lupt să cred. Este ca și cum te trezești a doua zi și întreaga lume știe acum cine ești. Este ceva magic”, a declarat Afshin.

“Visul meu este să îmi pot ajuta părinții. Această recunoaștere globală m-ar putea ajuta să îmi îndeplinesc visul”.

Neputând să meargă la școală, Afshin s-a luptat cu alfabetizarea, deși este încântat că a învățat recent să își scrie numele. De asemenea, a fost încântat că a primit recent un telefon de la un prieten, ceea ce i-a permis o mai mare conectivitate.

Afshin a adăugat: “Telefoanele, în general, sunt greu de folosit pentru o perioadă lungă de timp, dar eu încă mă descurc.”

Afshin nu se poate deplasa singur prin sat și este întotdeauna însoțit de unul dintre părinții săi. Deși poate merge efectiv, uneori preferă să fie purtat în brațe.

El a adăugat: “Știu cine este cel mai înalt om care trăiește în lume. Aș putea încăpea în palmele lui”.

Redactorul-șef al Guinness World Records, Craig Glenday, împreună cu adjudecătorul oficial Kanzy El Defrawy au fost prezenți în ziua măsurătorilor, alături de Dr. Bindu Devarajan.

Măsurătorile au fost efectuate de trei ori în ziua verificării, ceea ce a dus la înălțimea exactă a recordului.

“A fost un privilegiu să mă întâlnesc cu Afshin și cu familia sa și să îl confirm ca fiind noul cel mai scund om adult din lume”, a declarat Craig.

“La doar 1,68 m, el nu numai că bate confortabil recordul existent, dar este și unul dintre cei mai scunzi bărbați care au deținut vreodată acest titlu.

“Acesta este unul dintre acele superlative fundamentale ale corpului uman, iar primirea acestei confirmări oficiale este un moment care ar putea schimba viața acestui tânăr fermecător. Judecând după entuziasmul de care a dat dovadă în timpul vizitei sale în Dubai, este mai mult decât pregătit să se bucure de noul său statut de celebritate și să devină un nume cunoscut. A bifat deja un punct de pe lista sa de dorințe: să viziteze vârful Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume.”

 

citește și...