Cea mai înaltă femeie din lume călătorește pentru prima dată cu avionul

07.11.2022, 13:17

Rumeysa Gelgi se află în Cartea Recordurilor Guinness pentru înălțimea sa de 2,15 metri și a reușit să facă această călătorie după ce șase scaune din avion au fost transformate în targă. “Acesta va fi primul meu zbor, precum și prima mea călătorie în străinătate. Dar cred că această experiență va fi prima pentru mulți oameni, nu doar pentru mine”.

Cea mai înaltă femeie din lume, Rumeysa Gelgi, care, la 215 cm, se află în Cartea Recordurilor Guinness, a călătorit pentru prima dată cu avionul datorită companiei Turkish Airlines.

Compania aeriană a transformat șase scaune în targă, permițându-i lui Gelgi să călătorească în siguranță împreună cu mama sa de la Istanbul la San Francisco, SUA, unde va petrece următoarea jumătate de an, transmite as.com.

Sindromul Weaver

Tânăra turcoaică suferă de sindromul Weaver, o afecțiune genetică ce determină o creștere excesivă a oaselor. În mod normal, se deplasează într-un scaun cu rotile, dar uneori merge pe distanțe scurte.

Sindromul Weaver este o tulburare multisistemică rară caracterizată prin înălțime foarte mare, aspect facial de hipertelorism sau retrognatie și dizabilitate intelectuală variabilă. Caracteristicile suplimentare pot include camptodactilie, piele laxă, hernie ombilicală și plâns răgușit cu tonalitate joasă.

Prima ei călătorie

Dezvoltatorul de software în vârstă de 25 de ani a dorit să călătorească în Statele Unite pentru a colabora cu organizația Guinness World Records Awards la un eveniment care să o ajute să-și dezvolte cariera.

Ea a declarat reporterilor de pe aeroportul din Istanbul că este încântată să călătorească pentru prima dată cu avionul și că acest zbor este important pentru pacienții ca ea, care au nevoie de o targă.

“Acesta va fi primul meu zbor, precum și prima mea călătorie în străinătate. Dar cred că această experiență va fi prima pentru mulți oameni, nu doar pentru mine. Pentru că, după cum știți, opțiunea de a călători ca pasager pe targă este de obicei rezervată pacienților care sunt transferați de la o unitate de terapie intensivă la alta. Este o alternativă pentru pacienții care sunt transferați de la un spital la altul și au nevoie de o ambulanță. Cu toate acestea, pentru că nu puteam sta jos pentru perioade lungi de timp din cauza scoliozei și a unei tulburări de curbură a coloanei vertebrale, a trebuit să zbor pe o targă”, a spus el.

 

 

citește și...