Avertismentul sumbu al medicilor: „Vom depăși cu certitudine 10.000 de cazuri zilnice. Va crește numărul de spitalizări în rândul minorilor”

10.01.2022, 11:17
Avertismentul sumbu al medicilor: „Vom depăși cu certitudine 10.000 de cazuri zilnice. Va crește numărul de spitalizări în rândul minorilor”

România se află deja în valul 5 al pandemiei. Octavian Jurma avertizează că numărul cazurilor zilnice de Covid-19 va depăși 10.000, începând de marți. Cercetătorul spune că, începând de săptămâna viitoare, se va trece de pragul 25.000 de cazuri pe zi. Valul deceselor urmează abia la 3 săptămâni după cel al infectărilor, atrage atenția medicul.

Cercetătorul spune că valul Omicron a crescut procentual mai mult în prima săptămână decât a crescut procentual valul Delta în patru săptămâni (inclusiv în perioada cu cea mai rapidă creștere)!

Medicul precizează că explozia cazurilor zilnice de Covid va fi atât de șocantă, încât va fi greu de procesat mental și emoțional.

Previziunea sumbră a lui Octavian Jurma

“Săptămâna trecută am asistat la o explozie a numărului de cazuri și la un nou record pandemic cu o creștere săptămânală de 288%.

Comparativ cu valul Delta, valul Omicron a crescut procentual mai mult în 1 săptămână decât în a crescut procentual valul Delta în 4 săptămâni (inclusiv în perioada cu cea mai rapida creștere)!

Chiar dacă aceasta creștere se reduce la jumătate, în această săptămână tot vom depăși cu certitudine 10,000 de cazuri pe zi încă de marți.

Dacă în schimb acestă creștere se menține la nivele apropiate de cele de săptămână trecută (lucru foarte probabil), vom depăși cu siguranță 15,000 de cazuri pe zi și e posibil chiar să depășim deja în această săptămână recordul de 18,863 de cazuri atins în valul 4-Delta.

Este o creștere șocantă a numărului de infectări, atât de rapida încât este greu de procesat mental și emoțional”, a precizat pe Facebook, medicul.

Valul Omicron va creste numărul de spitalizări în rândul minorilor

Medicul avertizează că este posibil ca valul de infectări din valul 5 dominat de răpândirea Omicron să ajungă la maximul valului 4-Delta, înainte ca valul de spitalizări să debuteze. Cercetătorul avertizează că valul Omicron va creste numărul de spitalizări în rândul minorilor.

“Numărul de spitalizări va creste ușor încă din această săptămână, însă abia de săptămâna viitoare valul va izbi în forță spitalele.

Din păcate se confirmă și în Romania că valul Omicron va creste numărul de spitalizări în rândul minorilor.

Chiar dacă numărul de spitalizări la toate categoriile de vârstă a crescut săptămâna trecută cu doar 3.6%, în rândul copiilor spitalizările au crescut cu 69%, un nou record pandemic (și aceasta creștere nu reflectă deschiderea școlilor).

Valul deceselor urmează abia la 3 săptămâni după cel al infectărilor și prin urmare numărul de decese poate fi în scădere și în această săptămână pe fondul scăderii valului Delta.

Din nefericire, în rândul tinerilor și adulților activi (20-59 ani) constăm o ușoară creștere de 6.9% a numărului de decese la 24h (care nu includ raportările din urma) care însă nu poate fi atribuită categoric Omicron, având în vedere că și infectările cu Delta au fost în ușoară creștere în această perioadă.”, mai scrie Octavian Jurma.

citește și...