Avertismentul lui Raed Arafat: ”Asimptomaticul are virusul și transmite”

03.08.2020, 10:53
Avertismentul lui Raed Arafat: ”Asimptomaticul are virusul și transmite”
Avertismentul lui Raed Arafat: ”Asimptomaticul are virusul și transmite”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a afirmat că persoanele asimptomatice pot transmite coronavirusul.

Raed Arafat a explicat că foarte multe studii avertizează asupra faptului că persoanele asimptomatice pot transmite virusul.

”Dacă 70-80 la sută din populație respectă regulile și știu că trebuie să-i apere pe ceilalți și să se apere pe ei, dacă rămâne un procent care nu respectă și acest procent circulă, nu poartă mască, acest procent va afecta pe restul oamenilor (…). A fost o discuție care a indus foarte multă lume în eroare – discuția pe asimptomatic.

NU! Asimptomaticul are virusul și transmite și sunt multe studii la acest moment. Cel puțin câteva din ele le-am primit de la un coleg din Statele Unite, medic implicat direct în tratamentul pacienților cu COVID. Toate studiile avertizează asupra faptului că asimptomaticii transmit.

Unul din studii spune că asimptomaticul este tendonul lui Ahile în lupta cu acest virus”, a declarat șeful departamentului pentru Situații de Urgență la Antena 3.

”Vaccinul nu va rezolva instantaneu situația”

Raed Arafat a explicat că vaccinul anti-Covid nu va rezolva imediat situația.

”Cum au zis și cei de la OMS, până nu vedem vaccinul noi suntem obligați să ne pregătim. Chiar dacă apare vaccinul, noi trebuie să știm că vaccinul nu va rezolva instantaneu situația pentru că ai nevoie de sute de milioane de doze ca să oprești răspândirea”, a spus acesta, potrivit sursei mai sus-menționate.

”Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează și cu COVID am putea să ne trezim de fenomenul COVID-flu și va fi foarte greu și pentru medici.

Eu am speranța că vom putea să controlăm măcar să rămână un platou și să înceapă să scadă prin măsurile care să iau, dar speranța asta nu poate să depinde numai de noi și populația cred că în ultima perioadă a sesizat seriozitatea situației și datorită acestui lucru eu am speranța și mai mare ca un număr mai ridicat de populație să fie mai atentă și să respecte regulile și cu asta poate că reușim să controlăm situația și să începem să vedem o scădere”, a adăugat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

53.186 de îmbolnăviri în România

Duminică, 2 august 2020, pe teritoriul țării noastre au fost raportate 1.075 de noi cazuri de infectare cu coronavirus.

Esste a 12-a zi consecutivă cu peste 1.000 de noi cazuri de coronavirus în România. În ultimele 24 de ore au fost raportate 1.075 de noi îmbolnăviri de COVID-19. Bilanțul a ajuns la 53.186. În ultima zi, au fost înregistrate 34 de noi decese.

La terapie intensivă, în prezent, sunt internați 412 pacienți.

Până astăzi, 2.413 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

27.592 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.777 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.240.273 de teste pentru coronavirus, cu 14.215 mai multe ca sâmbătă, precizează Hotnews.

Dintre acestea 14.215 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 8.525 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 5.690 la cerere.

Pe teritoriul României, 4.913 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.454 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 17.114 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 59 de persoane.

citește și...