Autoritățile au prelungit starea de alertă. Restricțiile se mențin

09.11.2021, 12:45
Autoritățile au prelungit starea de alertă. Restricțiile se mențin
Autoritățile au preluingit starea de alertă. Restricțiile se mențin

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, în şedinţa de luni, o hotărâre privind prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe teritoriul României. Hotărârea prevede prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 9 noiembrie 2021.

Guvernul a prelungit starea de alertă pentru 30 de zile, în contextul pandemie de coronavirus, menținând restricțiile introduse la finalul lunii trecute, transmite Hotnews. Astfel, carantina de noapte rămâne valabilă, accesul în magazinele neesențiale sau centrele comerciale le va fi în continuare permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, iar evenimentele private, cum ar fi nunțile sau botezurile, sunt interzise.

De asemenea, purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.

Autoritățile au prelungit starea de alertă. Valeriu Gheorghiță: ”Valul patru nu s-a dus”

Valul patru al pandemiei COVID-19 nu s-a încheiat iar în următoarea perioadă e puțin probabil să existe o evoluție favorabilă, a afirmat Valeriu Gheorghiță, coordonaorul campaniei naționale de vaccinare. „Valul patru nu s-a dus, sub nicio formă nu s-a dus. Ne uităm în multe ţări europene – Germania, Franţa, Marea Britanie, Danemarca – asistăm la o creştere a numărului de cazuri. Diferenţa este că acolo nu se regăsesc cazuri severe şi cazuri care au nevoie de terapie intensivă, tocmai pentru că au o rată foarte mare de vaccinare, spre deosebire de noi”, a declarat acesta la Digi24.

„Noi tocmai ce am început şi şcolile cu prezenţă fizică, acolo unde s-a început cu prezenţă fizică, suntem în plin sezon rece şi evident că lucrurile vor continua şi ne aşteptăm că crească, dar acest lucru îl vom observa în următoarele două săptămâni. Nu avem niciun motiv să credem că evoluţia va fi una favorabilă în perioada următoare şi cred că trebuie să învăţăm ceva din această experienţă pentru că, totuşi, 240 de decese într-o zi este enorm. Nu putem să spunem că este mai bine, nu este deloc mai bine. Niciun deces pe care îl putem preveni nu este tolerabil. Nu putem să acceptăm acest lucru”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

 

citește și...