Atac misterios asupra unor soldați la o cazarmă militară din Rusia

16.10.2022, 18:10

Cel puțin 11 persoane au fost ucise într-un schimb de focuri de armă într-o cazarmă din Belgorod, o regiune de la granița cu Ucraina. Potrivit Ministerului rus al Apărării, împușcăturile au fost provocate de doi voluntari ruși.  “În urma împușcăturilor, 11 persoane au fost rănite mortal. Alte 15 persoane au fost spitalizate cu răni de diferite grade de gravitate și sunt tratate corespunzător”, a precizat ministerul.

Un atac asupra soldaților dintr-o tabără de antrenament militar din regiunea rusă Belgorod, în orașul Belgorod, la granița cu Ucraina, s-a soldat cu cel puțin 11 morți și 15 răniți, a anunțat Ministerul rus al Apărării.

Ministerul Apărării a precizat în comunicatul său oficial că atacul a fost comis de doi cetățeni străini dintr-o fostă țară sovietică din Comunitatea Statelor Independente (CSI), fără a preciza țara de origine a celor două persoane. Mai mult, ministerul însuși a declarat că, după atac, aceste două persoane “au fost anihilate cu focuri de ripostă”. Ulterior, ministerul însuși a confirmat că atacul a fost comis de doi soldați voluntari ruși, care au deschis focul asupra camarazilor lor, potrivit BBC.

Atac misterios asupra unor soldați la o cazarmă militară din Rusia

Evenimentele au avut loc în poligonul Districtului Militar Vest, locul unde se pregăteau toți cei care s-au oferit voluntari pentru a participa la bătălia pe care armata rusă o duce în prezent în Ucraina. “În urma împușcăturilor, 11 persoane au fost rănite mortal. Alte 15 persoane au fost spitalizate cu răni de diferite grade de gravitate și sunt tratate corespunzător”, a precizat ministerul.

CSI este o organizație supranațională formată din 11 foste republici ale Uniunii Sovietice. Aceste țări sunt Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Rusia, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina și Uzbekistan. Georgia și cele trei republici baltice – Estonia, Letonia și Lituania – nu fac parte din această organizație internațională care reglementează relațiile dintre fiecare dintre fostele republici sovietice.

Până la 300.000 de rezerviști revendicați de Kremlin

Înființată în 1991, după destrămarea URSS, CSI rămâne în vigoare pentru a menține legăturile care unesc toate țările fostei Uniuni Sovietice. Iată ce a declarat fostul președinte rus Vladimir Putin în ultima sa apariție în Kazahstan. “Datorită CSI a fost posibil să se mențină și, în unele domenii, chiar să se intensifice legăturile economice, sociale, culturale și umanitare care s-au dezvoltat de-a lungul multor ani ca urmare a traiului într-un singur stat.

După anunțul lui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială a rezerviștilor pentru a ajuta trupele de pe front cu până la 300.000 de soldați, s-au tras semnale de alarmă în rândul populației ruse, mulți dintre ei fugind în țările vecine ca răspuns la demersul președintelui rus.

Deocamdată, armata se va baza doar pe rezerviști, care vor primi o pregătire suplimentară și un salariu corespunzător serviciului militar activ. “Mă bazez pe sprijinul vostru”, a comentat președintele, care a reiterat, de asemenea, că “doar cetățenii în rezervă vor fi supuși apelului la mobilizare parțială”, a mai spus Putin.

citește și...