Un râu din Ucraina a devenit “roșu ca sângele” la o zi după ce Rusia a lovit cu rachete zona unui baraj. “Este un atac terorist”

16.09.2022, 19:56

Acesta este momentul înfiorător în care un râu din Ucraina a devenit “roșu ca sângele”, la o zi după ce Rusia a lovit un baraj într-unul dintre cele mai mari orașe ucrainene, forțând locuitorii să își părăsească casele inundate. “Este un atac terorist asupra poporului nostru, asupra unui anumit oraș. Rachetele au vizat structurile, care sunt de o importanță critică pentru oameni”.

Opt rachete rusești au lovit miercuri și joi Kryvyi Rih, cel mai mare oraș din centrul Ucrainei, distrugând efectiv stația de pompare a apei și făcând ca râul Inhuleț să rupă joi un baraj.

Acum, imagini cu râul Inhuleț umflat, publicate de ziarul local Kyiv Post, arată că apa care curge a devenit roșie, în timp ce oficialii locali au raportat noi lovituri cu rachete asupra orașului., potrivit The Sun.

Un râu din Ucraina a devenit roșu ca sângele

Kryvyi Rih a fost din nou sub focul inamicului. Rușii și-au îndreptat rachetele spre infrastructura critică. Există distrugeri serioase ale instalațiilor hidraulice”, a postat Valentyn Reznichenko, șeful administrației militare regionale din Dnipropetrovsk, pe aplicația de mesagerie Telegram.

Locuitorii din zonă au speculat că culoarea ar putea fi legată de argila roșie de pe malul râului – și de faptul că inundația a erodat și mai mult solul.

“Un alt act rusesc josnic”

În Kryvyi Rih, locul de naștere al președintelui Volodymyr Zelensky, locuiesc 650.000 de persoane, iar multe zone ale orașului au fost evacuate în urma loviturilor.

Se estimează că râul a crescut cu 2,5 metri după ce rachetele de croazieră Kinzhal și Iskander au lovit rezervorul Karachunivske.

Zelensky a condamnat atacul, descriind lovitura Moscovei asupra sistemului hidraulic al orașului ca fiind “josnică”.

“Se face totul pentru a elimina consecințele unui alt act rusesc josnic”, a declarat joi președintele într-un discurs video.

Zelensky a susținut că atacul a fost o încercare intenționată de a inunda orașul.

Adjunctul șefului biroului prezidențial al Ucrainei, Kyrylo Tymoshenko, a intrat pe Telegram pentru a-și împărtăși furia.

“Este un atac terorist asupra poporului nostru, asupra unui anumit oraș. Rachetele au vizat structurile, care sunt de o importanță critică pentru oameni”, a scris el.

Șeful administrației militare din Kryvyi Rih, Oleksandr Vilkul, a explicat că întreprinderile locale au furnizat 50 de camioane basculante cu moloz, lut și piatră spartă pentru umplerea ecluzelor. De aceea, apa are acum o nuanță recognoscibilă de minereu de fier.

 

citește și...