Artiștii din România, afectați de pandemie! Fără concerte de Crăciun și Revelion! Delia nu va cânta până în mai 2021

06.11.2020, 11:42
Artiștii din România, afectați de pandemie! Fără concerte de Crăciun și Revelion! Delia nu va cânta până în mai 2021
Artiștii din România, afectați de pandemie! Fără concerte de Crăciun și Revelion! Delia nu va cânta până în mai 2021

Artiștii din România au fost cei mai afectați de pandemia de coronavirus. Pentru finalul acestui an, autoritățile au anunțat că nu vor avea loc concerte de Crăciun și Revelion, așa că majoritatea soliștilor sunt nevoiți să aștepte pentru ca lucrurile să revină la normal.

Anul 2020 a venit cu o lovitură dură pentru cei care își câștigau pâinea din divertisment. După multe luni cu restricții, artiștii au rămas acum și fără concertele de sărbătorile de iarnă.

Dacă în alți ani, agenda interpreților era plină de concerte de Crăciun și Revelion, de data aceasta, veniturile lor vor fi zero, pentru că nu au niciun spectacol programat.

Artiștii din România au rămas fără concertele de Crăciun și Revelion

Delia se număra printre soliștii cei mai solicitați în noaptea dintre ani. Pentru 45 de minute de show, aceasta încasa sume enorme. Din păcate, acum a fost nevoită să se orienteze și să își facă alte planuri. Delia va petrece Revelionul acasă, alături de familie.

Pentru un singur spectacol, Deliei îi intra în buzunar peste 10. 000 de euro! Pentru anumite show-uri, artista cerea peste 15. 000 de euro.  Cel mai mic tarif era de 3.900 de euro, pentru un recital de 15 minute, potrivit bugetul.ro.

Pentru spectacolele în aer liber, Delia avea prețuri diferite. Cel mai scump era de 12.900 de euro (un recital de 90 de minute, structurat în două părţi), cel de 60 de minute costa 9.900 de euro, iar cel mai ieftin, de 40 de minute, ajungea la 8.900 de euro.

‘Va fi o perioadă când va avea timp să-și viziteze rudele, să stea cu cei dragi. A primit niște propuneri de concerte, dar ne-am dat seama că nu se va putea face nimic și le-am anulat de comun acord. Delia nu are nimic în agendă până în luna mai a anului viitor.

Ea e ok, slavă Domnului. Mai dureros este ce se întâmplă echipei – tehnicienii, instrumentiștii… Unii au mers acasă la părinți, alții s-au reorientat, s-au retras din muzică, s-au apucat să repare mașini’, a spus Adrian Tapciuc, project manager Delia, pentru Click!

Daniela Gyorfi trăiește din economii

Nici Daniela Gyorfi nu a scăpat de efectele dezastruoase ale pandemiei de COVID-19. În ultimii ani, solista cânta în afara țării de sărbători.

În noaptea de Revelion, Daniela Gyorfi avea programate în jur de 10 concerte. Situația este dramatică, mai ales că și soțul ei, George, lucra tot în domeniul divertismentului, ca impresar. În lipsa concertelor, cei doi au fost nevoiți să trăiască din economii.

‘Vorbisem încă de anul trecut să cânt în Italia, la Verona. Dar probabil că vom sta acasă. Nicăieri nu cred că se va cânta. Sincer, sunt extrem de tristă, nu prea înțeleg sensul acestor măsuri, nu e logic ceea ce se întâmplă. Soluția este să se testeze în masă, nu să ne țină închiși în case’, a mărturisit Daniela Gyorfi, pentru sursa citată mai sus.

‘Nu toți suntem IT-iști, nu toți putem să vindem online. Eu trăiesc exclusiv din muzică, din ce altceva aș putea să fac bani?! Mă crezi că nu știu? Este ceva anormal să stai în casă și statul să nu te sprijine. Eu mi-am depus dosarul de ajutor la primărie, acum să vedem, nu am primit niciun răspuns până acum. Sunt extrem de supărat’, a spus și soțul Danielei Gyorfi.

 

citește și...