Apelul disperat al unei tinere mămici din Ucraina. ”Un bărbat din oraș a fost sfâșiat! Vă implorăm să ne evacuați!”

03.03.2022, 18:43
Apelul disperat al unei tinere mămici din Ucraina. ”Un bărbat din oraș a fost sfâșiat! Vă implorăm să ne evacuați!”

O tânără mămică imploră să fie salvată, după ce soldații ruși au pus stăpânire pe orașul Herson, al doilea mare oraș din Ucraina. Tatiana Kosenko este femeia care face apel la autorități să îi ajute să fie evacuați de urgență. ”Un bărbat din oraș a fost sfâșiat! Vă implorăm să ne evacuați!”

Armata rusă a susținut că a preluat controlul asupra orașului important din punct de vedere strategic Herson, din sudul Ucrainei. Herson este primul oraș important invadat de Rusia, după lupte grele.

Femeia semnalează că viețile locuitorilor din Herson se află în pericol și nu are cine să îi ajute. Mai mult, aceasta spune că buncărele au devenit mormântul oamenilor nevinovați. Tânăra mai precizează că un bărbat a fost spintecat de armata rusă și imploră să fie ajutată pentru a-și crește cei doi copii. Femeia spune că nu vrea să moară.

”Un bărbat din oraș a fost sfâșiat în jumătate!”

,,Trag în case, centre comerciale, şcoli, cartiere liniştite şi locuitori, la televizor arată ca totul este sub control, dar este o minciună! Ei ucid oameni, buncărele sunt viitorul mormânt fratern, nu e nimeni care să ne protejeze!

Un bărbat din oraș a fost sfâșiat în jumătate! Și nu este sfârșitul… vrem să trăim, eu sunt a mamă a unui copil de două luni și îmi este foarte frică, suntem atât de mulți cărora ne este frică. Fă-ne un coridor verde, salvează-ne!”, spune femeia.

 

”Vă implorăm să ne evacuați!”

Mai mult, femeia spune că, în timp ce negocierile sunt în desfășurare, oamenii mor.

,,În timp ce negocierile sunt în desfășurare și se hotărăsc ce decizie să ia, oamenii mor, vă implorăm să ne evacuați! Trebuie să evacuăm urgent!!! Sunt mamă a unui copil de două luni și sunt foarte speriată. Faceți un coridor verdepentru noi, mame și copii către o altă țară, vă rog”, a mai spus aceasta.

Mai multe orașe au fost supuse unor bombardamente intense, miercuri fiind una dintre cele mai distructive zile ale luptei.

O anchetă privind posibilele crime de război și crime împotriva umanității comise în Ucraina a fost lansată de Curtea Penală Internațională (CPI) de la Haga.

Rusia a recunoscut pentru prima dată că a suferit pierderi militare grele în timpul atacului său asupra Ucrainei, cu 498 de militari uciși și alți 1.597 răniți, potrivit BBC.

Ucraina spune că pierderile Rusiei se ridică la mii. Ucraina raportează că peste 2.000 de civili au murit de la începutul invaziei de joia trecută. De asemenea, conflictul a făcut ca peste un milion de persoane să fugă din Ucraina, potrivit ONU.

citește și...