Anturajul lui Bruce Willis dezvăluie că un accident de filmare i-ar fi putut provoca afazia

25.12.2022, 14:01

Anunțul privind starea de sănătate a lui Bruce Willis a șocat lumea celei de-a șaptea arte. Una dintre cele mai cunoscute fețe din istoria Hollywood-ului a suferit o boală care l-a împiedicat să comunice cum trebuie și i-a lăsat pe toți fanii săi în stare de șoc. Acum, nouă luni mai târziu, există zvonuri despre posibila origine a bolii actorului.

Actorul, un specialist în filme de acțiune care în ultima vreme a jucat în lungmetraje cu buget redus, a avut un accident în timp ce filma un film al lui Antoine Fuqua, o producție de război, în 2003, iar aceasta ar fi putut fi cauza bolii sale: afazia.

“Iubitul nostru Bruce s-a confruntat cu unele probleme de sănătate și a fost diagnosticat recent cu afazie, care îi afectează capacitățile cognitive. Ca urmare a acestui fapt și cu multă considerație, Bruce se retrage din cariera care a însemnat atât de mult pentru el”, se arată în comunicatul din martie anul trecut.

Un proiectil l-a lovit în cap pe actor

Cu toate acestea, cauza bolii sale era necunoscută publicului larg, nu și cercului său intim, care a sugerat în ultimele zile că semnele bolii erau evidente de ani de zile. Site-ul german Filmstarts a lansat o suspiciune: un accident pe platoul de filmare al peliculei “Lacrimi de soare” ar fi putut fi motivul.

Afazia este o leziune cerebrală care afectează comunicarea unei persoane. Această afecțiune îl împiedică pe pacient să vorbească, dar și să înțeleagă alte persoane. Zvonul a venit din cercul intim al lui Bruce Willis, după ce, în martie 2022, un prieten anonim a declarat pentru The Sun că schimbările lui Bruce Willis au început în urmă cu cinci ani.

“Faptul că nu va mai face performanță a fost surprinzător”

“La început nu a fost nimic important, doar lucruri mărunte, cum ar fi că avea nevoie de ajutor pentru a vorbi purtând dopuri pentru urechi. Toți cei care îl cunoșteau știau că ceva nu era în regulă, dar nu știam exact care era diagnosticul. Știam că era ceva în neregulă din punct de vedere cognitiv, nu era un secret, dar acel diagnostic specific și faptul că nu va mai face performanță a fost surprinzător”, a declarat sursa.

Accidentul în cauză a avut loc după cum urmează: Bruce Willis a fost lovit în cap de un “proiectil” în timp ce filma ‘Lacrimi de soare’. Din această cauză, actorul a dat în judecată Revolution Studios pentru “durere psihică, fizică și emoțională extremă”, dar și pe managerul de efecte speciale, Joe Pancake.

citește și...