Anna Lesko: ”Când m-am hotărât să rămân în România, pentru părinții mei a fost un șoc”

31.08.2020, 09:20
Anna Lesko: ”Când m-am hotărât să rămân în România, pentru părinții mei a fost un șoc”

Cântăreața Anna Lesko a mărturisit că părinții săi au fost șocați atunci când ea a decis să se mute din Republica Moldova în România.

Într-un interviu pe care l-a acordat pentru revista Viva, Anna Lesko a povestit cum a fost atunci când a hotărât să se mute în România. Era doar o adolescentă la acea vreme.

”Când m-am hotărât să rămân în România, pentru părinții mei a fost un șoc. A fost ceva cumplit pentru ei, mai ales că eu vin și dintr-o zonă în care educația era mai rigidă. Ca să înțelegi, eu nu am văzut un club toată adolescența mea. Am văzut prima oară un club când am venit în România. Eram într-o relație și partenerul meu de atunci m-a dus pentru prima dată într-un astfel de loc. Până la 17 ani și jumătate nu intrasem în niciun club. Eu am venit în România să cos costume pentru fete și așa am început să dansez. Am rămas aici”, a dezcăluit Anna Lesko.

”Mi-a fost foarte greu cu limba”

Artista a stat mai întâi la Constanța, după care s-a mutat în București. Anna Lesko a mărturisit că i-a fost foarte greu pentru că nu vorbea limba română, ci doar rusa.

”O perioadă scurtă de timp am stat la Constanța, apoi m-am mutat în București, unde am început facultatea. Încă nu terminasem clasa a XII-a la Chișinău, dar la momentul respectiv exista o lege care le permitea basarabenilor să intre la facultate fără a mai da examen de bacalaureat. Se termina concomitent clasa a XII-a cu primul an de facultate.

Nu vorbeam limba română, doar rusa și, din punctul ăsta de vedere, mi-a fost foarte dificil. Așa am reușit să-i conving pe ai mei să mă lase să stau în România. Mama venea la mine foarte des, de două ori pe lună. Acum, când mă uit în urmă, a fost o decizie foarte bună că am venit aici, pentru că am avut alte perspective în România”, a mai povestit vedeta.

”Mi-a fost mai greu cu limba, dar am făcut meditații cu o profesoară de limba română. Făceam și câte opt ore pe zi ca să pot să înțeleg cursurile de la facultate. Chiar profesoara mea, Ela Malonescu, m-a influențat să dau la Facultatea de Drept”, a adăugat ea.

citește și...