Andrew Tate a fost eliminat de pe Facebook și Instagram. Influencerul a promovat postări misogine și violente

20.08.2022, 13:37

Influencerul Andrew Tate a fost eliminat de pe Facebook și Instagram după ce Meta, care deține ambele platforme, a declarat că acesta a încălcat politicile sale prin promovarea postărilor misogine și violente. “Voi avea întotdeauna milioane de fani în întreaga lume, iar platforma mea va fi un far de lumină, învățând oamenii de toate genurile și rasele cum să se respecte unii pe alții”, spune influencerul. 

Fosta vedetă Big Brother Andrew Tate a fost eliminat de pe Facebook și Instagram pentru conținutul său “extrem de misogin”.

Tate, în vârstă de 35 de ani, susține că “juca un personaj de comedie” în postările furibunde, care i-au adus o avere de mai multe milioane de lire sterline și 4,7 milioane de urmăritori pe Instagram.

Ce spune fostul cumnat al Biancăi Drăgușanu

Meta l-a eliminat pe starul de reality TV căzut în dizgrație după ce s-a decis că postările sale au încălcat politicile sale privind organizațiile sau persoanele periculoase – dar Tate a contestat acest lucru.

“Este foarte nefericit faptul că videoclipuri vechi cu mine, în care jucam un personaj comic, au fost scoase din context și amplificate până în punctul în care oamenii cred narațiuni absolut false despre mine”, a spus el într-o declarație.

“Voi avea întotdeauna milioane de fani în întreaga lume”

“Senzaționalismul de pe internet a vehiculat ideea că sunt misogin, când nimic nu ar putea fi mai departe de adevăr. Este vorba pur și simplu de mulțimi de hateri care nu sunt interesați de faptele problemei și care încearcă să mă atace personal. Ei răstălmăcesc faptele și produc documente fanteziste pline de jumătăți de adevăr și minciuni pentru a ataca persoanele care nu le plac.

Voi avea întotdeauna milioane de fani în întreaga lume, iar platforma mea va fi un far de lumină, învățând oamenii de toate genurile și rasele cum să se respecte unii pe alții pentru anii care vor urma. Acum, acești fani nu pot învăța lecții importante de iubire. De ce?”

Tate s-a numit, de asemenea, un “model fantastic pentru toți oamenii, atât pentru bărbați cât și pentru femei”.

Cum a devenit celebru

Influencerul a cunoscut faima în 2016, în cadrul emisiunii Big Brother, dar a fost eliminat din show după ce a apărut online un videoclip în care părea că atacă o femeie cu o curea.

Tate susține că clipul a fost editat.

El a  dobândind notorietate pentru comentariile sale despre femei, inclusiv pentru că a sugerat că acestea “poartă o anumită responsabilitate” pentru că au fost violate – o declarație incendiară care l-a făcut să fie interzis pe Twitter.

Într-o înregistrare video, fostul star de reality-show recomanda ca bărbații acuzați de înșelăciune să “scoată macheta, să le apuce de gât”.

Mai multe grupuri de activiști și organizații de caritate l-au reclamat pe Tate pentru comentariile sale dăunătoare.

Joe Mulhall, director de cercetare la Hope Not Hate, a declarat:  “Tate reprezintă o amenințare reală pentru tineri, radicalizându-i spre extremism misoginism, rasism și homofobie.

Am furnizat dovezi semnificative marilor platforme de socializare, inclusiv Meta, cu privire la activitatea sa și la motivele pentru care trebuie să fie eliminat.

Salutăm acțiunea rapidă a Meta de a-l elimina pe Andrew Tate și vom face presiuni asupra TikTok pentru a urma acest exemplu. Ei trebuie să acționeze acum pentru a preveni răspândirea în continuare a acestor opinii extremiste.”

Un purtător de cuvânt al TikTok a adăugat: “Misoginismul este o ideologie plină de ură care nu este tolerată pe TikTok. Eliminăm videoclipuri și conturi violente de săptămâni întregi și salutăm vestea că și alte platforme iau măsuri împotriva acestui individ.”

citește și...