Andrew Tate a fost acuzat că promovează „cultura violului” în mediul online. Fostul kickboxer a ajuns „regele masculinității toxice”

08.08.2022, 17:57

TikTok a confirmat că va lua măsuri drastice împotriva “misoginiei și a altor ideologii pline de ură”, după ce o investigație asupra platformei a dezvăluit cât de mult conținut care încalcă liniile directoare este promovat.  Ascensiunea spectaculoasă a faimei a lui Tate a fost legată de îndoctrinarea adolescenților britanici care folosesc platforma chineză de partajare video TikTok.

Întrucât TikTok a devenit o parte importantă a rutinei zilnice a multor utilizatori de social media, a devenit casa unei cantități uriașe de conținut care acoperă o mulțime de interese diferite.

Multe dintre postările încărcate pe TikTok sunt destul de inofensive – lucruri precum rețete alimentare, idei de călătorie și videoclipuri cu iluzii optice devenind în mod regulat virale în mare măsură. Cu toate acestea, există, de asemenea, o mulțime de conținut care ridică o sprânceană, relatează Daily Mail.

TikTok ia măsuri drastice împotriva conținutului care incită la ură

Pe 6 august, The Guardian a dezvăluit că a efectuat o investigație pentru a vedea cât de mult conținut care ar trebui să fie interzis este de fapt promovat prin intermediul algoritmului platformei.

În raportul lor, The Guardian a menționat că a creat un cont nou construit pentru un adolescent de sex masculin și a constatat că a fost “inundat” cu recomandări video centrate pe Andrew Tate – care a stârnit controverse pe rețelele de socializare pentru “opiniile și luările sale misogine”.

TikTok va lua măsuri drastice împotriva conținutului lui Andrew Tate

Tate, născut în Chicago, descris drept „regele masculinității toxice”, a fost căutat pe Google mai mult decât Donald Trump sau Kim Kardashian. Astăzi, el are aproximativ 24 de milioane de lire sterline, și  milioane de urmăritori pe rețelele sociale.

Unele dintre videoclipurile care au fost recomandate pe contul TikTok încalcă liniile directoare ale TikTok privind idelogiile și comportamentele care incită la ură. Cu toate acestea, există o mulțime de conturi care influențează conținutul respectiv.

Drept urmare, TikTok a confirmat că va căuta să îndrepte lucrurile.

“Misoginismul și alte ideologii și comportamente odioase nu sunt tolerate pe TikTok și lucrăm pentru a revizui acest conținut și a lua măsuri împotriva încălcărilor ghidurilor noastre”, au declarat pentru The Guardian. “Căutăm în permanență să ne consolidăm politicile și strategiile de aplicare a legii, inclusiv prin adăugarea mai multor garanții la sistemul nostru de recomandări.”

 

citește și...