VIDEO / Andrei Ungureanu a câștigat ‘iUmor’, sezonul 9! Tânărul suferă de sindromul Tourette

21.12.2020, 10:42
VIDEO / Andrei Ungureanu a câștigat 'iUmor', sezonul 9! Tânărul suferă de sindromul Tourette
Andrei Ungureanu a câștigat 'iUmor', sezonul 9!

Duminică seară, 20 decembrie, a fost desemnat câștigătorul sezonul 9 al emisiunii iUmor. Andrei Ungureanu, băiatul cu sindromul Tourette, a reușit să plece acasă cu marele premiu de 20.000 de euro. 

Andrei Ungureanu a demonstrat că autoironia îți poate aduce marele premiu de la iUmor. Tânărul din Miercurea Ciuc a câștigat sezonul cu numărul 9 al emisiunii de la Antena 1, demonstrând că poate avea o viață normală deși suferă de o afecțiune neurologică.

Andrei Ungureanu era deja destul de cunoscut pe TikTok, acolo unde vorbea despre cum este viața sa influențată de sindromul Tourette.

Andrei Ungureanu a câștigat ‘iUmor’

‘Am început să fac TikTok de un timp și mă filmez pentru a le arăta și altora ce înseamnă să trăiești cu acest sindrom. Cumva este o parte din mine acum, Tourette e atunci când corpul meu se mișcă involuntar, scoate sunete învoluntar și vă înjură involuntar’, le-a explicat Andrei juraților de la iUmor.

Andrei Ungureanu, marele câștigător iUmor, sezonul 9, a povestit că sindromul s-a declanşat în copilărie, din cauza unor traume suferite.

Mi s-a declanşat şi pentru că mama a plecat din ţară, dar şi după o sperietură pe care am tras-o din cauza unui prieten. Există un moment declanşator. Dacă eu aş avea un copil, există un risc de 50% să aibă şi el acest sindrom. Părinţii mei n-au avut, iar asta e ciudat. Mama îşi mişcă piciorul des, dar nu cred că e Tourette. Nici nu ştiu rude mai îndepărtate care să fi avut. Asta e ciudat la mine’, povestea Andrei, într-un interviu pentru Adevarul.ro.

Cum a aflat că suferă de sindromul Tourette

Părinții lui au descoperit că este ceva în neregulă cu el, atunci când a observat micile lui mişcări ciudate.

‘Părinţii au descoperit că am ceva. Am început să mă strâmb foarte des, să mişc din umeri, să fac gălăgie. Mie nu mi se părea ceva ieşit din comun. Nu m-a speriat. Înainte de a merge la medic, eu deja ştiam că am Tourette. M-am documentat.

Prin 2010, am avut o criză de distonie acută (n.r. – dereglare funcţională a sistemului nervos vegetativ). Atunci am fost la spital în Italia, unde mi-au făcut rezonanţă magnetică – pentru asta m-au anesteziat, pentru că eu nu puteam să stau nemişcat. Şi s-a confirmat oficial că am sindromul Tourette. După 12 ani!’, a mai explicat tânărul.

citește și...