Andrei Ștefănescu a fost externat. La prima plimbare, a fost gonit din parc

01.07.2020, 09:26
Andrei Ștefănescu a fost externat. La prima plimbare, a fost gonit din parc
Andrei Ștefănescu a fost externat. Ce a pățit artistul în parc

Andrei Ștefănescu a fost externat din spital. Cântărețul a fost timp de 12 zile sub atenta supraveghere a medicilor, fiind infectat cu noul coronavirus.

La emisiunea ”Sinteza Zilei”, de la Antena 3, Andrei Ștefănescu a vorbit despre experința sa în spital, la Institutul Matei Balș, după ce a fost depistat cu coronavirus.

”Sâmbătă dimineață am primit primul test negativ, iar luni mi-a venit al doilea test care a ieșit tot negativ. A fost o mare bucurie. Au fost zile grele, dar și utile pentru că am putut să văd ceea ce nu credeam. Știam că sunt oameni care nu cred, știam că sunt oameni care fac propagandă împotriva virusului. Și eu, recunosc, uitându-mă la domnul Arafat, încercam să găsesc chestia aia care să mă facă să nu cred în virus. Viața și Dumnezeu m-au făcut să cred pentru că am avut aceleași îndoieli. Am crezut că nu mi se poate întâmpla mie”, a declarat Andrei Ștefănescu.

”Din momentul când ajungi la poarta spital vine cineva să te ia. Ai impresia că ești răpit sau că faci parte dintr-un experiment. Vii civil de pe stradă, (…) ești dus într-o cameră de triere, este frustrant și rău că nu mai vezi chipuri. Nu mai ai voie să ieși absolut deloc din cameră, dar nu ești închis cu cheia. Vreau să-i felicit pe cei de la Balș pentru profesionalism, tot ce se întâmplă acolo e la cel mai înalt nivel. Poți să fii ansimptomatic, dar în sânge, în analize, iese ceva. Mie mi s-a spus că am avut plămânii afectați, fără să am nicio problemă. Am făcut acel Clexane să nu faci cheaguri de sânge, (…) dar din momentul în care ieși ești astfel”, a adăugat artistul.

Putea să iasă din spital după 10 zile, dar i-a fost frică

Artistul a afirmat că ar fi putut ieși din spital după 10 zile, însă i-a fost teamă.

”Puteam să plec după 10 zile, dar n-am vrut. Mi-a fost frică. Mi-a fost frică că dacă ies pozitiv, lumea se va speria de mine. Am spus că vreau să ies din spital în momentul în care nu mai sunt pozitiv. Eu am preferat să ies cu aceste două teste negative, cu prețul oricăror zile petrecute acolo. I-am și șocat pe medici care mi-au spus că pot să ies după 10 zile și să mai stau patru zile la domiciliu”, a afirmat el.

”În prima zi a fost mai liniște, oamenii mă întrebau dacă e adevărat că sunt la spital. Mulți m-au întrebat dacă sunt bine. Apoi au început acele lucruri că am fost plătiți, că facem parte dintr-o conspirație. Nu vreau să-mi dau cu părerea referitor la ce fel de oameni sunt. Unii erau postaci, nu știu dacă sunt puși de cineva”, a mai mărturisit el.

A fost gonit din parc

După ce a fost externat, Andrei Ștefănescu a ieșit în parc cu fiul său, dar a fost gonit de o femeie.

”Astăzi am ieșit într-un parc și cineva chiar m-a gonit. Am ieșit cu băiețelul un pic în parc pentru că de atâtea zile nu l-am mai văzut și mi-a fost dor să ies cu el. O doamnă mai în vârstă, nu o judec, este părerea dânsei, mi-a zis: ”Tu ce cauți în parc? Am văzut că ești bolnav. Nu mai puteai să stai câteva zile în casă?”. I-am răspuns că am ieșit din spital și sunt sănătos.

Am început să discutăm și s-a relaxat un pic, dar primul instinct pe care l-a avut a fost de a mă îndepărta și m-a certat efect că stăteam în parc, într-un spațiu deschis. Nu stăteam cu copii altora. Stăteam pe o masă de ping pong, departe de ceilalți copii, știind ce s-ar putea întâmpla. Am fost sigur că așa se va întâmpla, chiar și în spital le-am spus apropiaților mei și într-adevăr lucrurile încep să se simtă. Astăzi a fost prima mea ieșire și s-a întâmplat. Sunt convins că și pe la magazine sau altundeva, cineva o să mă înjure, o să mă acuze că fac parte dintr-o organizație, dintr-un plan”, a povestit cântărețul.

citește și...