Andreea Esca: ”La o boală care să schimbe mersul lumii în câteva luni și căreia să nu-i dăm de cap, cu toată știința anului 2020, nu m-aș fi gândit”

01.07.2020, 11:57
Andreea Esca: ”La o boală care să schimbe mersul lumii în câteva luni și căreia să nu-i dăm de cap, cu toată știința anului 2020, nu m-aș fi gândit”
Andreea Esca: ”La o boală care să schimbe mersul lumii în câteva luni și căreia să nu-i dăm de cap, cu toată știința anului 2020, nu m-aș fi gândit”

Prezentatoarea principalului jurnal de știri de la Pro TV, Andreea Esca, a comentat despre situația provocată de criza de coronavirus din România.

Într-un text pe care l-a publicat pe alistmagazine.ro, Andreea Esca a vorbit despre pandemia de coronavirus, despre care spune că a schimbat mersul lumii în doar câteva luni.

”Nu m-aș gândit la așa ceva nici în ruptul capului. N-am fost nici măcar fan al filmelor cu asemenea teme. Nu știu dacă am avut stare să văd vreunul până la capăt. Mi-era și frică și mi se părea și S.F. Nu aș fi exclus apariția unui război, clasic sau cibernetic, a unor revolte populare cauzate de prea marile discrepanțe sociale…. dar la o boală care să schimbe mersul lumii în câteva luni și căreia să nu-i dăm de cap, cu toată știința anului 2020, nu m-aș fi gândit. La început am crezut că nu va ajunge la noi, apoi că, și dacă a ajuns, va trece repede, iar încet, încet, mi-am dat seama că va complicat”, a afirmat vedta de la Pro TV.

”Dar când nu se mai termină… e greu”

Andreea Esca a explicat și care au fost condițiile în care a lucrat și ce măsuri de protecție au fost luate. Vedta a afirmat, însă, că atunci când o astfel de perioadă nu se mai termină este foarte dificil.

”A fost de înțeles să lucrez cu o foarte mică parte dintre colegi, să intrăm prin culoare separate, să nu avem acces decât în anumite zone, să nu dăm mâna, să purtăm măști, să ne dezinfectăm etc… dar când nu se mai termină… e greu. E foarte greu. Pentru toți, și cu siguranță pentru mine, care fac parte din categoria celor care, când vorbesc, îți pun sigur mâna pe spate, pe braț, cumva. Și care iubesc viața în comunitate”, a mai spus ea.

”Este incredibil ce reacții avem pe timp de criză. Și nici ieșirea din ea nu mi se pare ușoară. Îți vine să iei în brațe pe cineva dar te gândești de două ori, te doare ceva dar parcă nu te-ai repezi la spital, te hotărăști să pupi pe careva și simți că nu prea îi face plăcere, poți să mergi în Grecia dar parcă nu te-ai aventura anul ăsta… Ca să nu mai pun la socoteală chiar socoteala… Adică aia despre bani. Lumea e speriată, pentru că, într-un fel sau altul, cei mai mulți au pierderi financiare”, a completat prezentatoarea TV.

Pandemia i-a adus aminte de vremurile comuniste

Andreea Esca este de părere că pandemia totuși i-a făcut pe oameni să fie mai empatici cu cei din jur.

”Cu toate acestea, cred că ne-a și unit această nebunie și ne-a obligat să ne uităm mai mult în imediata apropiere.

Oamenii au fost împreună pentru a-i ajuta pe bolnavi și cadrele medicale, au fost împreună ca să-și susțină artiștii preferați, ca să facă business-urile locale să supraviețuiască sau pur și simplu ca să stea de vorbă cu cei mai afectați decât ei.

Mi-am amintit cumva de partea bună a oribilei perioade comuniste când era normal să ceri și să primești o cană de zahăr de la vecini. De comunitate… De empatie și ajutor reciproc. De o strângere a rândurilor în fața unui inamic mai puternic decât fiecare în parte. Doar că atunci se numea dictatură și acum Covid-19”, a încheiat vedeta.

citește și...