Amintirile actriței Dorina Lazăr. ”A zis că dacă mă fac artistă mă dezmoștenește”

01.06.2021, 16:23
Amintirile actriței Dorina Lazăr. ”A zis că dacă mă fac artistă mă dezmoștenește”
Renumita actriță Dorina Lazăr, în vârstă de 80 de ani, a făcut dezvăluiri din viața sa. Dorina Lazăr, una dintre cele mai apreciate actrițe din România, și-a deschis sufletul în cadrul unui interviu pe care l-a acordat pentru revista Viva.

Renumita actriță Dorina Lazăr, în vârstă de 80 de ani, a făcut dezvăluiri din viața sa.

Dorina Lazăr, una dintre cele mai apreciate actrițe din România, și-a deschis sufletul în cadrul unui interviu pe care l-a acordat pentru revista Viva.

Dorina Lazăr a povestit cine a convins-o să dea la Teatru și cât de teamă i-a fost că va fi dezmoștenită de tatăl său pentru că a devenit artistă.

Dorina Lazăr: ”Am intrat 83 de studenți”

”În 1957 am dat Bacalaureatul, am fost prima generație care a dat bacalaureatul după reforma învățământului – am dat examen la 6 materii într-o singură zi și cu permisiunea ca părinții să vină și să asiste la examen. A fost ceva îngrozitor pentru copii. Când am terminat, am luat cartea de matematică și am jucat un fotbal cu ea în curtea școlii… Apoi, am venit la București, să dau la Filologie. Mama mi-a mi-a zis că văzuse că examenele la institutele de artă se dau înainte cu două-trei săptămâni de admiterea generală. M-a întrebat dacă nu vreau să mă înscriu, să văd cum este. M-am înscris”, a detaliat celebra actriță.

”Am avut noroc. Erau niște cursuri pregătitoare și am venit la clasă la doamna Sanda Manu. Ea mi-a schimbat repertoriul, mi-a dat alte poezii. Mai pregătisem eu o poezie, „Povestea Mărgăritarului”, pe care am găsit-o la mama, bătută la mașină, și nu avea autor. Un fel de Rusalcă. Am învățat-o și atâta plângeam la repetiții… Mi-a scos-o și pe-asta. Revenind la 1957, am dat examenul, am intrat 83 de studenți. Atât am fost de fericită că am intrat la facultate, că nu m-am mai dus la nicio Filologie. Nu știam cum să-i spun lui tata, că el a zis că dacă mă fac artistă mă dezmoștenește. Eram foarte înspăimântată de chestia asta, până într-o zi când am realizat că n-aveam ce moșteni”, a completat aceasta.

Dorina Lazăr a mărturisit că dacă n-ar fi fost actriță i-ar fi plăcut să fie educatoare: ”M-aș fi dus la Filologie, cu siguranță. Mi-ar fi plăcut să fiu educatoare, la copiii ăia mici”.

citește și...