Amenințarea nucleară înfricoșătoare a lui Putin, care pregătește rachete terifiante capabile să lovească Occidentul

14.12.2022, 16:10

Liderul rus Vladimir Putin, iubitor de arme nucleare, a ordonat armatei sale să pregătească o armă nucleară uriașă înaintea paradei militare a țării de sâmbătă (17 decembrie). “Mă simt mândru de Rusia că țara mea pune în funcțiune astfel de produse, astfel încât Patria să poată dormi liniștită”.

Președintele despotic al Rusiei, Vladimir Putin, și-a intensificat amenințările nucleare la adresa Occidentului după ce a pregătit focoase pentru luptă.

O înregistrare video terifiantă publicată de armata lui Putin arată cum o rachetă strategică Yars este pregătită la complexul militar Kozelsk, care se crede că se află undeva la sud-vest de Moscova, transmite dailystar.co.uk.

Atac asupra Occidentului

Seria Yars de rachete balistice intercontinentale a fost produsă pentru prima dată în urmă cu aproximativ 10 ani și poate parcurge o distanță de aproximativ 10.943 km cu viteza Mach 20 – pe oră.

Putin a fost văzut la sfârșitul lunii octombrie supervizând lansarea unei rachete nucleare Yars similare într-un simulacru de atac asupra Occidentului, pe fondul tensiunilor ridicate din războiul cu Ucraina.

Rusia și-ar fi exersat răspunsul la un atac nuclear occidental

Rusia se pregătește pentru o nouă demonstrație nucleară în timp ce marchează sâmbătă (17 decembrie) Ziua anuală a Forțelor de rachete strategice.

Presa locală a relatat că exercițiul a fost o “operațiune tehnologică complicată” care a durat câteva ore. Comandantul diviziei, colonelul Alexei Sokolov, a precizat că exercițiul a avut ca scop transmiterea unui mesaj către Occident, atât Marea Britanie, cât și SUA fiind în raza de acțiune.

“Importanța acestei operațiuni constă în faptul că următoarea rachetă va fi pusă în serviciu de luptă la timp”, a declarat el. “Patria va primi o altă armă nucleară cu rachete, ceea ce va face posibilă rezolvarea oricăror sarcini la nivel strategic”.

Inginerul de luptă Vadim Vyazovsky a declarat pentru TV Zvezda, canalul propriu al Ministerului rus al Apărării: “Mă simt mândru de Rusia că țara mea pune în funcțiune astfel de produse, astfel încât Patria să poată dormi liniștită”.

Racheta Kozelsk este în curs de modernizare și de refacere, au precizat rapoartele.

Yars este o modificare a sistemului de rachete Topol-M. În cadrul exercițiului din octombrie, Rusia și-ar fi exersat răspunsul la un atac nuclear occidental – deși nu a existat niciunul, nici măcar o amenințare cu unul din partea Occidentului.

Televiziunea de stat rusă a declarat că exercițiile lui Putin au avut ca țintă Marea Britanie și SUA.

citește și...