“Am fost împușcat în Afganistan și am rămas paralizat de la gât în jos”. Fostul soldat din Forțele Speciale, care a rămas paralizat după ce a fost împușcat în gât, dezvăluie cum își conduce propria afacere

03.09.2022, 13:57

Un fost soldat din Forțele Speciale, care a rămas paralizat instantaneu după ce a fost împușcat în gât în timp ce servea în Afganistan, și-a împărtășit povestea inspirată de a o lua de la capăt într-o nouă carte intitulată Never Will I Die. “Am fost împușcat în Afganistan și am rămas paralizat de la gât în jos”.

Toby Gutteridge, în vârstă de 35 de ani, făcea parte din Serviciul Special de Nave (SBS) atunci când a fost prins într-un schimb de focuri la vârsta de 24 de ani și a fost grav rănit, medicii luând la un moment dat în considerare chiar posibilitatea de a-l deconecta de la aparate.

Acum este paralizat de la gât în jos și depinde de un ventilator portabil, respirând printr-o gaură în gât – dar asta nu l-a împiedicat să își “găsească un nou scop” potrivit The Sun.

“Am fost împușcat în Afganistan și am rămas paralizat de la gât în jos”

Pe lângă faptul că și-a așternut pe hârtie povestea sa inspirată, scrisă împreună cu Michael Calvin, Toby a continuat să obțină o diplomă – după ce și-a luat GCSE – și și-a înființat propria companie de sporturi extreme.

Descriind senzația îngrozitoare de a fi împușcat în gât în cadrul emisiunii This Morning de la ITV, Toby le-a spus lui Rochelle Humes și Vernon Kay că totul era “pur și simplu negru ca smoala”.

“Să o iei de la capăt a fost incredibil de greu”

“Nu-mi amintesc exact incidentul”, a spus el. “Îmi amintesc ziua, când ne pregăteam, când ne făceam verificările. Nu pot vorbi prea mult despre operație, dar a fost o noapte lungă… Am fost prima echipă care a intrat pe ușă… erau toți pregătiți pentru noi”.

Toby a dezvăluit că a încercat “doar să rămână în viață” în timp ce luptele din jurul său continuau.

El a spus: “În lumea forțelor speciale, toți suntem pregătiți medical. Așa că echipa din spatele meu m-a scos afară și a început imediat să mă trateze.

Dar da, era întuneric beznă…. Sângerez. E haos pentru că băieții din fața mea sunt încă în luptă cu focuri de armă”.

Toby a recunoscut că rana sa a fost atât de îngrozitoare, încât cei din jurul său au presupus că a murit pe loc.

“După felul în care am căzut, văzuseră destule morți ca să știe că a mea a fost instantanee. De obicei, dacă nu sunt țipete și urlete, știi că este ceva serios”.

Sedat într-o comă indusă, fostul soldat a spus că a încercat să transmită mesajul de a nu-l opri.

“Să o iei de la capăt a fost incredibil de greu”

“Evident, eram sub efectul atâtor medicamente chimice, încât nu știam ce se întâmplă”, a explicat el. “Să o iei de la capăt a fost incredibil de greu”, a recunoscut el.

Toby le-a spus lui Rochelle și Vernon: “A trebuit să găsesc un nou scop și un nou impuls în viața mea…A fost greu. A fost incredibil de greu. Mi-am pierdut identitatea, știți?

A trebuit să-mi dau seama ce pot face acum în ceea ce privește folosirea creierului meu și ce mi-a mai rămas, așa că am vrut să mă întorc la școală și să devin o nouă persoană.

M-am dus să iau o diplomă, dar a trebuit să încep din nou de la GCSE, pentru că nu mai fusesem la școală de atât de mult timp…”.

Toby a obținut o diplomă de primă clasă cu onoruri în studii de afaceri la Universitatea din Bournemouth, iar acum are propria sa companie numită Bravery.

Brandul de îmbrăcăminte pentru sporturi extreme are ca scop să-i ajute pe toți să-și trăiască viața la maxim.

Un mesaj al lui Toby pe site-ul companiei spune: “Am creat brandul nu doar pentru programele de intervenție pentru tineri, ci și pentru ca oamenii să se oprească și să se uite la propriile vieți și alegeri și să vadă ce obstacole sau provocări evită, care îi vor conduce la trăirea întregului lor potențial.

Vreau să le reamintească faptul că, dacă își asumă riscuri, dacă ies din zona de confort și dacă au încredere în ei înșiși, pot schimba viețile lor în moduri uimitoare și interesante…”.

citește și...