“Am fost amendat cu 100 de lire sterline pentru că am vizitat McDonald’s de două ori într-o zi”. Cum este posibil

12.07.2022, 21:10

Un tată a rămas furios după ce a primit o amendă de parcare de 100 de lire sterline pentru că a vizitat același McDonald’s de două ori într-o zi. “Este absolut dezgustător, este conceput în mod flagrant pentru a încerca să scoată bani de la oameni – este șantaj! Acest lucru se poate întâmpla în mod clar oricui “

Spencer Barclay a declarat că a vizitat restaurantul fast-food din Metro Retail Park din Gateshead pentru a-și lua o cafea dimineața înainte de muncă. Bărbatul în vârstă de 52 de ani, din Benwell, Newcastle, susține că a mers apoi la serviciu la Metropolitan House, în apropiere, unde și-a lăsat mașina toată ziua în parcarea gratuită.

El a spus că, atunci când a terminat munca la ora 17.00, s-a întors la același McDonald’s, care se află în apropiere de Metrocentre, pentru a lua un happy meal pentru fiul său de șase ani, transmite The Sun.

Un tată a primit o amendă de 100 de lire sterline după ce a vizitat același McDonald’s de două ori într-o zi

Câteva zile mai târziu, a primit o amendă de parcare de la UKPC, care spunea că a stat parcat în restaurant timp de opt ore și 43 de minute.

Spencer, un consultant software, a declarat pentru Chronicle Live:

“Este absolut dezgustător”

“Este absolut dezgustător, este conceput în mod flagrant pentru a încerca să scoată bani de la oameni – este șantaj! Acest lucru se poate întâmpla în mod clar oricui.

Cred că au o cameră de luat vederi care te fotografiază, dar camera este o fotografie instantanee în timp. Te fotografiază când intri și când pleci și asta e bine, dar dacă vii de două ori? Dacă vizitezi McDonald’s de două ori într-o zi poți primi o amendă de 100 de lire sterline – nu poate fi corect!

Câte alte persoane au fost tratate pe nedrept pentru că au mers să ia o happy meal?”

Spencer a spus că a ajuns la restaurant vineri, 24 iunie, la ora 8.25, și-a cumpărat o cafea și a stat în parcare câteva minute în timp ce a băut o parte din ea.

El a spus că apoi a părăsit locul și nu s-a întors decât puțin după ora 17.00 în aceeași zi, când a mers să ia o mâncare la pachet pentru copilul său.

Spencer a primit amenda de parcare de la UKPC, care fusese trimisă pe 29 iunie, prin poștă sâmbătă, 2 iulie. Camerele de luat vederi au surprins imagini cu Ford Galaxy-ul său care a sosit la ora 8.25 și a plecat la ora 17.09.

În scrisoare se precizează că va primi o “reducere de 50% pentru plata anticipată” dacă plătește amenda în termen de 14 zile.

După aceea, va datora întreaga sumă de 100 de lire sterline. Spencer a declarat că s-a plâns firmei de parcare în legătură cu amenda, dar nu a primit niciun răspuns.

El a spus: “Este absolut exasperant. Au o fotografie cu mine dimineața și seara, dar nu au nimic între timp. Vreau să văd dovada video care să arate că am fost în acea parcare pe tot parcursul zilei.

Primul lucru pe care l-am spus a fost “informația este greșită, am ajuns la acea oră și am plecat la acea oră, dar trebuie să fii un cretin complet dacă parchezi în acea parcare și mergi pe jos la serviciu, unde există o parcare gratuită”. Le-am spus să mă dea în judecată.

Primul meu gând a fost cum pot dovedi asta. Trebuie să punem în aplicare un sistem care să fie corect – acesta nu este corect, este un șantaj total.”

Un purtător de cuvânt al McDonald’s a declarat: “Ne pare rău să auzim despre experiența acestui client. Parcarea de la restaurantul nostru din Metro Retail Park este administrată de un furnizor terț și i-am informat cu privire la această problemă.

Înțelegem că, dacă clientul contactează direct furnizorul, cazul său va fi luat în considerare în cadrul procesului de apel.”

 

citește și...