Alimentul interzis de Regele Charles al III-lea în bucătărie. Deliciul se află pe lista de interdicție a monarhului

16.09.2022, 17:27

Noul monarh, Regele Charles al III-lea, are câteva produse pe care refuză categoric să le mănânce. El a impus o interdicție totală asupra unui fel de mâncare deosebit de pretențios, numindu-l “dezgustător”. Deliciul a fost exclus din bucătarie de noul monarh. Andrew Farquharson, adjunctul maestrului de la Clarence House, a dezvăluit câteva dintre obiceiurile sale alimentare

Mâncarea în sine a determinat organizațiile de caritate pentru drepturile animalelor să militeze împotriva producției și vânzării produsului. Interzicerea acesteia în Casa Regală a fost impusă de Regele Charles al III-lea în urmă cu aproximativ 14 ani.

Andrew Farquharson, adjunctul maestrului de la Clarence House, a dezvăluit în 2008 că bucătarilor li s-a ordonat să nu cumpere sau să servească acest fel de mâncare.

Care este alimentul pe care nu îl consumă niciodată

El a declarat pentru Daily Express la acea vreme: “Prințul de Wales are o politică conform căreia bucătarii săi nu trebuie să cumpere foie gras. Alteța Sa Regală nu știa că House of Cheese vinde foie gras și acest lucru va fi abordat atunci când mandatul lor va fi revizuit”.

Pe lângă această delicatesă, un ingredient relativ simplu și cotidian se află, de asemenea, pe lista de interdicție a Regelui Charles. Au fost impuse restricții stricte în ceea ce privește ciupercile și locul de unde pot fi procurate.

Ce mâncare preferă Regele Charles al III-lea

Bucătarul Darren McGrady, fostul bucătar al reginei, a confirmat detaliile despre căutarea ciupercilor, care și-a amintit că a cules câteva de la Balmoral. Chef McGrady a declarat: “Adora ciupercile sălbatice și își ducea bucătarii la Balmoral pentru a le arăta unde sunt cele mai bune ciuperci.”, potrivit Express. 

Se pare că Regele are gusturi relativ simple, Russell Myers spunând că mâncarea sa preferată este un “ou fiert”. Myers a spus: “Cu toate acestea, masa sa ideală este risotto cu ciuperci sălbatice și miel. Dar, evident, ciupercile trebuie să fie culese de pe proprietatea sa”.

Alături de ciuperci, se spune că felul de mâncare preferat al Regelui Charles al III-lea este carnea de miel sau de oaie, pe care Darren “o gătea adesea la Palatul Buckingham”.

Bucătarul a adăugat că regele era un “iubitor de mâncare” și era întotdeauna interesat de “ceea ce era servit și de unde provenea”. Cu toate acestea, există un aliment pe care noului monarh nu îi place să îl mănânce –  foie gras.

Produsul animal provine din rață sau gâscă și poate fi obținut numai după ce animalul este hrănit forțat pentru a-și mări ficatul.

În ultimii ani, hrănirea forțată a determinat organizațiile de caritate pentru animale să facă campanii împotriva fabricării și vânzării produsului.

citește și...