Alexandru Rafila, despre posibilitatea ca România să revină la starea de urgență! Două localități din țară sunt deja în carantină

27.07.2020, 23:56
Alexandru Rafila, despre posibilitatea ca România să revină la starea de urgență! Două localități din țară sunt deja în carantină
Alexandru Rafila, despre posibilitatea ca România să revină la starea de urgență!

Alexandru Rafila a mărturisit, luni seară, că revenirea la starea de urgență nu este exclusă în România, după ce țara noastră a înregistrat un număr record de infectări cu coronavirus.

Reprezentantul României la OMS a spus că România e pe primele locuri în Uniunea Europeană la infectările cu COVID-19, iar paturile din secțiile de terapie intensivă sunt ocupate la capacitate maximă. În plus, la “Matei Balș” și “Victor Babeș” din Capitală nu mai e niciun loc liber.

Alexandru Rafila a tras un semnal de alarmă

Într-un interviu pentru SpotMedia.ro, Alexandru Rafila, a vorbit despre posibilitatea revenirii la starea de urgență.

‘Sigur că riscul există, sper să nu fie nevoie și măcar anumite zone din țară care nu sunt afectate sau sunt puțin afectate să le păstram funcționale, pentru că funcționarea economiei este esențială pentru sustenabilitatea sistemului de sănătate. 

În zonele unde nu avem cazuri sau sunt foarte puține, este esențială menținerea acestui status ca să ai resurse umane pentru realocare în caz de nevoie și să ai capacitate de tratament al pacienților infectați Covid din zonele grav afectate. Dar să nu uitam că majoritatea cazurilor se concentrează în prezent în câteva județe din sud, Brașov și București, unde solicitarea e foarte mare’, a spus Alexandru Rafila.

Două localități băgate în carantină

Momentan, a fost instituită carantina zonală în două localităţi, Gornet (Prahova) şi Cartojani (Giurgiu), din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus.

În localitatea Cartojani din județul Giurgiu au fost confirmate 32 de cazuri de infectare cu coronavirus, la o populație de 3.000 de oameni. Focarul ar fi pornit de la un singur bolnav, care ar fi participat la o petrecere pe litoral, scrie Digi24.

Începând de miercuri și până cel puțin în data de 5 august, dacă nu vor fi prelungite restricțiile, din Cartojani vor putea să intre și să iasă doar cei care pot să dovedească prin acte că lucrează în altă parte sau că transportă marfă. Este permis, de asemenea, și accesul ambulanțelor.

citește și...