Alexandru Rafila, despre creșterea numărului de cazuri de coronavirus. ”Nu sunt cifre neașteptate pentru că există o activitate intensă peste tot”

10.06.2020, 15:31
Alexandru Rafila, despre creșterea numărului de cazuri de coronavirus. ”Nu sunt cifre neașteptate pentru că există o activitate intensă peste tot”
Alexandru Rafila, despre creșterea numărului de cazuri de coronavirus. ”Nu sunt cifre neașteptate pentru că există o activitate intensă peste tot”

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a explicat că noul bilanț al îmbolnăvirilor cu coronavirus în România nu este unul neașteptat.

Alexandru Rafila a făcut declarații despre creșterea numărului de îmbolnăviri cu coronavirus în țara noastră după ce miercuri, 10 iunie 2020, au fost înregistrate 196 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în ultimele 24 de ore.

„Nu sunt cifre neașteptate pentru că există o activitate intensă peste tot, dacă vă uitați la transporturi, la afluența persoanelor în zonele publice. Până la urmă, noi în această perioadă, cu puține excepții, am fluctuat între 150-200 de cazuri pe zi, au fost excepții când la sfârșit de de săpămână s-au lucrat ceva mai puține teste. Asta este situația, trebuie să o luăm ca atare și să încercăm să continuăm să educăm oamenii să respecte acele 3-4 reguli care pot ține lucrurile sub control”, a declarat specialistul la Digi24.

El a precizat că numărul de cazuri este mai mare pentru că apar focare.

„Apar focare în cămine de bătrâni, în companii și atunci discutăm de un număr de cazuri mai mare. Lucrurile astea vor continua probabil pe parcursul verii, ele vor continua să influențeze la nivel național numărul de cazuri zilnice, dar atenția va trebui concentrată ca aceste focare să nu se extindă în zonele înconjurătoare”, a completat Alexandru Rafila.

 

20.945 de îmbolnăviri cu coronavirus în România

Numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus în România a ajuns la 20.945, după raportarea altor 196 de cazuri în ultimele 24 de ore.

1.360 de persoane au murit. De la înceutul pandemiei de coronavirus din România, 15.103 persoane s-au vindecat. La teapie intensivă, în acest moment, se află internați 150 de pacienți.

În carantină instituționalizată, pe teritoriul țării noastre, sunt 2.212 de persoane. Alte 99.349 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

La nivel național au fost prelucrate 520.564 de teste pentru coronavirus.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.304 de cetățeni români au fost confirmați cu COVID-19.

De la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, au decedat 114 cetățeni români aflați în străinătate, notează Hotnews.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 28 au fost dec larați vindecați.

Brăila este singurul județ din România în care nicio persoană diagnosticată cu Covid-19 și internată nu a decedat. În Brăila au fost raportate până acum 147 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Singurul judeţ care a raportat mai puţine cazuri de contaminare este Vâlcea, unde 37 de persoane au fost infectate, în total.

citește și...