Alexandru Rafila: ”În iarnă discutăm de o creştere care e normală pentru toate virusurile cu transmitere respiratorie”

28.05.2020, 09:28
Alexandru Rafila: ”În iarnă discutăm de o creştere care e normală pentru toate virusurile cu transmitere respiratorie”
Alexandru Rafila: ”În iarnă discutăm de o creştere care e normală pentru toate virusurile cu transmitere respiratorie”

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat că o creștere a cazurilor de infectare cu coronavirus ar putea avea loc odată cu venirea sezonului rece.

„Să vedem cum evoluează situaţia în vară şi dacă ajungem la un nivel foarte scăzut al transmiterii în această vară. În iarnă discutăm de o creştere care e normală pentru toate virusurile cu transmitere respiratorie. Există această sezonalitate şi pentru gripă şi pentru alte tipuri de coronavirus, cu o transmitere intensă iarna şi scăzută în sezonul cald”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit click.ro.

Specialistul a adăugat că este posibilă o creștere a numărului de cazuri în iarnă.

„Acest virus probabil va respecta această sezonalitate, pe de o parte, iar pe de altă parte există populaţia care nu a trecut încă prin boală şi care în mod clar nu este imunizată, deci e posibilă chiar şi o creştere a cazurilor în iarnă”, a adăugat acesta.

Oamenii trebuie să respecte în continuare măsurile de precauție

Alexandru Rafila a subliniat că este important ca lumea să respecte în continuare măsurile de precauție odată cu redeschiderea restaurantelor și a teraselor.

„Trebuie să fim atenţi la comportamentul nostru. Sigur că măsurile de reamenajare sunt importante, dar cele mai importante sunt cele individuale. Degeaba organizezi totul într-un anumit mod, dacă cei care folosesc spaţiul nu respectă regulile”, a mai spus președintele Societății Române de Microbiologie.

18.594 de infecții cu coronavirus în România

În România au fost confirmate, până acum, 18.594 de infecții cu coronavirus. Bilanțul deceselor provocate de COVID-19 a ajuns la 1.227 pe teritoriul țării noastre. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoiul țării noastre a fost anunțat în data de 26 februarie.

5,8 milioane de îmbolnăviri în lume

Numărul cazurilor de coronavirus în lume a ajuns la 5,8 milioane. Aproape 2,5 milioane de persoane s-au recuperat. La nivel mondial, până acum, au murit peste 350.000 de oameni din cauza Covid-19.

citește și...