Alexandru Rafila: ”Atingerea feței cu mănușile care sunt murdare, sunt contaminate, este la fel de periculoasă ca și atingerea feței cu mâinile murdare”

11.05.2020, 13:15
Alexandru Rafila: ”Atingerea feței cu mănușile care sunt murdare, sunt contaminate, este la fel de periculoasă ca și atingerea feței cu mâinile murdare
Alexandru Rafila: ”Atingerea feței cu mănușile care sunt murdare, sunt contaminate, este la fel de periculoasă ca și atingerea feței cu mâinile murdare"

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, atrage din nou atenția că mănușile pot purta la fel de multe virusuri și mizerie ca și mâinile.

Alexandru Rafila a vorbit despre purtarea mănușilor în această perioadă, afirmând că acestea nu trebuie să fie obligatorii.

“Este suficient ca în trenuri să existe săpun și apă în spațiile de toaletă. În fiecare vagon se pot instala două dispensere cu substanță dezinfectantă și cred că este absolut suficient, împreună cu curățenia și dezinfecția vagoanelor care trebuie făcută înainte de urcarea pasagerilor pentru că mănușile nu sunt recomandate nici măcar de OMS pentru că ele, așa cum discutam, creează acest fals sentiment de siguranță. Depinde cât le purtăm.

Atingerea feței cu mănușile care sunt murdare, sunt contaminate este la fel de periculoasă ca și atingerea feței cu mâinile murdare”, a spus Alexandru Rafila, potrivit Digi24.

De asemenea, Alexandru Rafila a explicat că masca de protecție trebuie folosită în anumite situații.

“Masca nu este recomandat să fie folosită pe stradă. Sigur, o folosim pe stradă dacă găsim o zonă aglomerată Dar altfel, masca, conform recomandărilor, trebuie purtată doar în spații închise și în mijloace de transport în comun

Nu trebuie neapărat să utilizăm masca dacă mergem cu bicicleta, facem alergare prin parc și intersecția noastră cu alte persoane este de foarte scurtă durată și nu este foarte apropiată”, a afirmat secialistul.

citește și...