În ce condiții ar putea merge românii la birou după 15 mai. Alexandru Rafila a explicat măsurile luate după expirarea stării de urgență

02.05.2020, 14:37
În ce condiții ar putea merge românii la birou după 15 mai. Alexandru Rafila a explicat măsurile luate după expirarea stării de urgență
foto: pixabay

După 15 mai expiră starea de urgență în România, iar profesorul Alexandru Rafila a explicat în ce condiții ar putea românii să meargă la birou după această dată.

În ce condiții ar putea merge românii la birou după 15 mai

Acesta a declarat că prima măsură care ar trebui luată la toate birourile din țară ar fi munca în ture, pentru a se păstra distanțarea socială. La rândul lor, angajații ar trebui să respecte regulile impuse de companii.

‘Trebuie în primul rând să le facă ture, să stea mai puţin, ideal e să ai jumătate din efectiv şi dacă poţi să ai separatoare, care nu înseamnă să faci neapărat pereţi, dar nişte separatoare, care pot fi şi transparente, care trebuie şterse periodic’, a declarat Alexandru Rafila, citează Mediafax.

‘Ce e interesant, sfatul pe care îl oferă inclusiv Organizaţia Internaţională a Muncii, este să suplimenteze personalul pentru curăţenie. Să nu îl supraîncarce cu activitate, să angajeze persoane care să ţină un nivel important de curăţenie, să reglementeze accesul în spaţiile comune, în toalete, în bucătării’, a mai susținut Alexandtu Rafila pentru aceeași sursă.

citește și...