Alexandru Arșinel s-a întâlnit în spital cu Ion Caramitru, înainte ca acesta să moară. ”Nu puteam să cred că o să dispară așa repede”

16.09.2021, 11:00
Alexandru Arșinel s-a întâlnit în spital cu Ion Caramitru, înainte ca acesta să moară. ”Nu puteam să cred că o să dispară așa repede”
Alexandru Arșinel s-a întâlnit în spital cu Ion Caramitru, înainte ca acesta să moară. ”Nu puteam să cred că o să dispară așa repede”

Actorul Alexandru Arșinel, în vârstă de 82 de ani, a mărturisit că s-a întâlnit cu regretatul său coleg de breaslă Ion Caramtru în spital, înainte ca acesta să moară. Alexandru Arșinel a făcut declarații sfâșietoare la o emisiune de televiziune. ”Nu puteam să cred că o să dispară așa repede”, a mărturisit Alexandru Arșinel.

Prezent în emisiunea lui Cătălin Măruță, de la Pro TV, Alexandru Arșnel a povestit că s-a văzut cu Ion Caramitru la spital înainte ca acesta să se stingă din viață.

Alexandru Arșinel a vorbit, la emisiunea respectivă, și despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat în ultima perioadă de timp.

Alexandru Arșinel s-a întâlnit în spital cu Ion Caramitru, înainte ca acesta să moară. ”Eu cu el eram așa, în schimburi de discuții”

“Mă bucur că te-am mai prins. Nu știi de unde te pălește. Am avut momente în care m-am gândit la asta, mai ales când am făcut vaccinul și, după, m-am internat și am văzut că nu mai ieșeam de acolo. Dacă nu aveam vaccinul puteam să… M-am întâlnit în spital cu prietenul nostru, pe care l-am îngropat…, și nu puteam să cred că o să dispară așa repede. Eu cu el eram așa, în schimburi de discuții. Ne-am ajutat mult cu funcțiile și am intervenit în interesul teatrului, unul pentru altul. Când am văzut că a murit Ivan Patzaichin nu am crezut. Ne-am întâlnit și am vorbit de ciorba lui vestită. Nici nu am terminat bine ideea că am văzut că a murit și Caramitru. Am înțepenit. Nici nu terminasem bine cu Draga, cu Tamara, cu Dichiseanu… și hai să ne oprim”, a spus Alexandru Arșinel, menționează click.ro.

Despre probleme de sănătate cu care s-a confruntat, renumitul actor a spus: “Toată viața mea am avut întâlniri rele și transplantul de rinichi, și la coloană, dar n-am cedat niciodată. Le-am trecut cu ușurință! Dacă nu aveam vaccinul, puteam să fac bâca”.

Ion Caramitru a murit la 79 de ani

Scena artistică din România este în doliu după moartea actorului Ion Caramitru. Acesta a încetat din viață în data de 5 septembrie 2021, la spitalul Elias, unde se afla internat de câteva săptămâni. Ion Caramitru avea 79 de ani.  Ion Caramitru a fost înmormântat pe Aleea Artiștilor din Cimitirul Bellu.

Actorul Ion Caramitru s-a născut în Bucureşti, la 9 martie 1942, într-o familie de aromâni – mama născută lângă Salonic, într-un sat numit Gramatica, iar tatăl în partea albaneză a oraşului Korcea, de religie creştin ortodoxă. Este absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică “Ion Luca Caragiale” Bucureşti (promoţia 1964). A interpretat peste 60 de roluri în piese de Shakespeare, Cehov, Pirandello, Buchner, Bernard Shaw, Alfred de Musset, Suto Andras, Rolf Hochhuth şi alţii. A interpretat roluri principale în 40 de filme. Este preşedinte al Uniunii Teatrale din România de la înfiinţarea acesteia, la 15 februarie 1990. În lunga sa carieră teatrală şi cinematografică a fost recompensat cu numeroase premii şi distincţii. În zilele de 21 şi 22 decembrie 1989, Ion Caramitru s-a numărat printre conducătorii manifestaţiilor anticeauşiste din Bucureşti. La 22 decembrie 1989, în fruntea unei coloane de manifestanţi, a pătruns în clădirea Televiziunii Române, fiind primul care a anunţat pe postul naţional de televiziune înlăturarea dictaturii. În ceea ce privește viața personală, actorul Ion Caramitru a avut o căsnicie de 45 de ani cu o colegă de scenă, actrița Micaela Caracaș, în vârstă de 68 de ani. Din mariajul lor au rezultat trei băieți: Andrei, Ștefan și Matei. Cei trei băieţi ai cuplului au fugit de domeniul în care părinţii lor activează. Andrei (44 de ani) a urmat o carieră în afaceri, fiind director al unei multinationale, Ştefan, mijlociul, (39 ani) a ales să cânte în trupa “The Lefters” şi mezinul Matei (30 de ani) este inginer de sunet.

citește și...