Alexandru Arșinel, profund marcat de moartea actriței Draga Olteanu Matei. ”N-am să uit că a renunțat la aplauze să mă împingă pe mine pe scenă ca să acaparez succesul”

18.11.2020, 10:08
Alexandru Arșinel, profund marcat de moartea actriței Draga Olteanu Matei. ”N-am să uit că a renunțat la aplauze să mă împingă pe mine pe scenă ca să acaparez succesul”
Alexandru Arșinel, profund marcat de moartea actriței Draga Olteanu Matei. ”N-am să uit că renunța la aplauze, ca să mă împingă pe mine pe scenă să acaparez succesul”

Actorul Alexandru Arșinel este profund marcat de moartea celei care a fost colega sa de breaslă, Draga Olteanu Matei.

Dispatiția renumitei actrițe Draga Olteanu Matei l-a îndurerat profund pe Alexandru Arșinel. “N-ai ce să spui, decât că a fost o foarte mare actrița. Ce să inventezi despre Dragă Olteanu? Ea era așa cum era…era imensă!”, a spus acesta la Antena 3. “A fost o actrița foarte mare, o persoană foarte deosebită cu o înzestrare pentru meseria asta a noastră extraordinară”, a adăugat el.

Alexandru Arșinel și-a amintit și de momentele în care a jucat alături de Draga Olteanu Matei. “O mare actrița… Am avut bucuria să joc alături de Dumneaei. N-am să uit că a renunțat la aplauze să mă împingă pe mine pe scenă că să acaparez succesul. De o generozitate extraordinară. O mare animatoare de teatru. Un om deosebit… E o mare pierdere, pe linia marilor pierderi din ultimii ani. Mari actori, artiști, dispar ușor-ușor”, a mai declarat Alexandru Arșinel.

Draga Olteanu Matei a murit la 87 de ani

A murit actrița Draga Olteanu Matei.  Marea artistă a încetat din viață în noaptea de marți, 17 noiembrie 2020, spre miercuri, 18 noiembrie 2020. Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 de ani, a ajuns, vineri seara, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, fiind transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț, din cauza unei hemoragii digestive superioare. Medicii de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași au anunțat că, în ciuda eforturilor depuse, actrița a murit în noaptea de marți spre miercuri.

Diana Cimpoeșu, purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Sfântul Spiridon”, a făcut primele declarații despre decesul celebrei actrițe Draga Olteanu Matei.

„Din păcate, în ciuda eforturilor echipei medicale, a colegilor de la Spitalul Sfântul Spiridon, de la secţia ATI, care au stat alături de ea până în ultimul minut, evoluţia ei a fost una nefavorabilă şi s-a declarat decesul în cursul acestei nopţi. Patologia era multiplă, iar starea critică susţinută din punct de vedere hemodinamic şi ventilator… Din păcate vârsta şi tot ceea ce am mai spus zilele trecute nu au fost în favoarea vieţii şi s-a pierdut această luptă cu viaţa, din păcate. Am anunţat aparţinătorii şi, din păcate, asta este situaţia. Ne pare rău ca după fiecare pacient pe care îl pierdem”, a declarat Diana Cimpoeşu.

citește și...