Alain Delon dorește să apeleze la sinuciderea asistată. ”Mi-a cerut să fac asta şi am acceptat”

02.04.2022, 15:55
Alain Delon dorește să apeleze la sinuciderea asistată. ”Mi-a cerut să fac asta şi am acceptat”

Legendarul actor francez Alain Delon și-a anunțat decizia de a se sinucide la vârsta de 86 de ani, după ce a suferit două accidente vasculare cerebrale în 2019. „Mi-a cerut să organizez asta, da”. 

Legendarul actor Alain Delon a anunțat că a luat o decizie drastică de a se supune sinuciderii asistate. La 86 de ani și după ce a suferit două accidente vasculare cerebrale în 2019, i-a cerut fiului său Anthony să înceapă actele pentru a-și îndeplini dorința de a-și pune capăt vieții.

Potrivit unor informații care au ieșit la iveală în ultimele ore, veteranul interpret de franceză i-a cerut fiului său, Anthony Delon, să înceapă actele pentru a-și îndeplini dorința de a-și pune capăt vieții.

Alain Delon face apel la sinucidere asistată

„Este adevărat: mi-a cerut să fac asta şi am acceptat. Tatăl meu a fost marcat de moartea mamei. A fost impresionat de felul în care am avut grijă de ea, însoţind-o până la capăt. Ea hotărâse să moară aşa cum trăise, adică alegând mereu, şi alesese eutanasierea. Din fericire, nu s-a recurs la procedură. Spun din fericire pentru că totul era gata, aveam totul pregătit, dar ştiu că ar fi fost greu să o ţin de mână şi să o văd fără viaţă. Deci nu spun că ultima noapte a fost uşoară, dar ultimele ore au fost uşoare pentru că a plecat în pace”, a declarat Anthony.

Presa spaniolă ABC detaliază că, în ciuda faptului că fiul său a dat această declarație, fiica sa Anouchka Delon, rezultat al relației actorului cu Rosalie de van Breemn, și care este executorul testamentului patriarhului, nu a confirmat nicio „decizie” al tatălui său, lăsând la o „interpretare” foarte liberă declaraţiile fratelui său, fiul lui Nathalie Delon.

Procesul va fi efectuat de un medic

Francezul va muri în Elveția, țară în care această metodă este legală, iar procesul va fi efectuat de un medic conform legii.

Deloin este o glorie națională a țării sale. Presa relatează că relațiile dintre frații Anthony și Anouchka Delon, executorul testamentului, nu s-au remarcat niciodată prin intimitate și complicitate excepționale, așa că încă se așteaptă o poziție oficială.

Ultima apariție publică a actorului a fost în septembrie anul trecut, la înmormântarea prietenului și complicelui său Jean-Paul Belmondo.

Ultima apariție în cinema a fost interpretarea lui însuși în „Toute Ressemblance”, o comedie de Michel Denisot care nu a primit recenzii bune în Franța.

citește și...