Ajunul Crăciunului: istorie, origine, semnificație și de ce este sărbătorit pe 24 decembrie
Ajunul Crăciunului 2022: Ajunul Crăciunului este întreaga zi sau seară de dinaintea zilei de Crăciun, pe 24 decembrie, sărbătoarea care comemorează nașterea lui Iisus. Deschiderea cadourilor, prăjiturile și tradițiile de Crăciun fac din Ajunul Crăciunului o noapte magică ca nicio alta. Aflați aici totul despre fapte interesante despre Ajunul Crăciunului.
Ajunul Crăciunului 2022: Crăciunul se apropie cu pași repezi și este o ocazie minunată care este asociată cu o serie de tradiții și obiceiuri care sunt respectate în întreaga lume.
Ziua dinaintea Crăciunului este cunoscută sub numele de Ajunul Crăciunului. Aceasta începe pe 24 decembrie, seara. Ajunul Crăciunului include, de asemenea, slujba de la miezul nopții, care este o tradiție de sărbătoare foarte apreciată.
Care este importanța Ajunului de Crăciun
În Ajunul Crăciunului, pomul de Crăciun se manifestă în toată splendoarea sa; bușteanul de Yule este aprins în mod solemn în diferite ținuturi; apoi, adesea, are loc cea mai caracteristică masă de Crăciun. Ajunul Crăciunului aduce laolaltă familia, prietenii și rudele și are ca scop relaxarea în familie. De obicei, oamenii își decorează casele cu lumini colorate, pomi de Crăciun și clopoței în timpul sezonului festiv.
Ajunul Crăciunului: Istorie
În funcție de timp și dată, este cunoscută și sub numele de Vigilia de Crăciun. Este percepută ca fiind punctul culminant al sezonului Adventului. Ajunul Crăciunului este sărbătorit înainte de ziua de Crăciun. Este asociată cu sărbătorirea nașterii lui Iisus Hristos, dar între diverși cercetători, data reală a nașterii lui Iisus Hristos a fost contestată.
Un festival de la mijlocul iernii a avut loc în perioada romană. Această perioadă era relaxantă, cu multe petreceri și veselie. Era obișnuit, să se ofere oamenilor mici cadouri, cum ar fi păpuși pentru copii și lumânări pentru adulți. Acest festival culmina cu celebrarea solstițiului de iarnă și cădea pe 25 decembrie în calendarul roman.
Încă din vremurile păgâne se obișnuia ca la sărbători să se decoreze cu verdeață, în special cu holly, iederă și vâsc.
Pomul de Crăciun
Este o tradiție să se decoreze un brad de Crăciun și acesta este decorat cu diverse figuri geometrice, coji de ouă colorate, figuri de stele, lună, flori etc. De asemenea, este decorat cu mere, conuri de brad sau de pin, nuci și decupaje de hârtie, etc.
Ajunul Crăciunului: Sărbători
În Ajunul Crăciunului are loc o reuniune de familie. Oamenii se adună împreună și sărbătoresc această ocazie. În mod tradițional, celebrarea unei slujbe la miezul nopții, la miezul nopții, în Ajunul Crăciunului, marchează începutul zilei de Crăciun. Unele biserici organizează slujbe la lumina lumânărilor, care au loc de obicei mai devreme în timpul serii.
Câteva sugestii pentru a sărbători Ajunul Crăciunului: pregătiți un platou de seară care poate consta în niște biscuiți cu brânză sau gustarea preferată etc. confecționați felicitări de Crăciun și obiecte artizanale, coaceți prăjituri de Crăciun, decorați casa etc.
Crăciunul este un moment în care ne întâlnim cu prietenii și familia, împărțim cadouri, pregătim mâncăruri de Crăciun etc. și pre-Crăciunul este, de asemenea, distractiv de implicat.
Crăciun Fericit!