Deserturi de Crăciun de ultimă oră care vor salva ziua

23.12.2022, 14:45
Deserturi de Crăciun de ultimă oră care vor salva ziua

Să nu ne spui că în mijlocul cumpărăturilor de Crăciun și a pregătirii șuncii, ai uitat de desert? Dacă sună cam așa, atunci nu vă temeți, noi vă acoperim cu cele 34 de deserturi de Crăciun de ultimă oră, care sunt garantate să salveze ziua. Budinca de Crăciun din noaptea de dinaintea Crăciunului care îi va păcăli pe toți

Era noaptea dinaintea Crăciunului și în toată casa nu se mișca nicio ființă… până când ți-ai dat seama că ai uitat să faci o budincă anul acesta. Nu e nevoie să optezi pentru cea cumpărată din magazin; această versiune ușoară poate fi pregătită în doar trei ore.

Pavlova de ciocolată cu pere condimentate

Phoebe Wood oferă o variantă elegantă a unui clasic atemporal cu această pavlova de ciocolată cu pere condimentate.

INGREDIENTE
6 pere mici, decojite
2 căni (500 ml) de sirop de arțar
5 cm de ghimbir, tăiat felii
6 frunze de dafin
1 1/2 cești (330 g) de zahăr pudră
6 albușuri de ou
1/2 linguriță de oțet alb
1 linguriță de făină de porumb
2 1/2 lingurițe de pudră de cacao
500g smântână acră
1 linguriță de zahăr pudră, cernut

Mod de preparare

1.Pentru a face perele de arțar, puneți perele, siropul de arțar, ghimbirul, frunzele de dafin și 3 căni (750 ml) de apă într-o cratiță. Aduceți la fierbere la foc mediu, apoi acoperiți suprafața cu un cerc de hârtie de copt și reduceți focul la mic. Se lasă să fiarbă la foc mic timp de 45 de minute sau până când se înmoaie.
2.Scoateți perele din lichid. Aruncați jumătate din lichid, rezervând frunzele de dafin și ghimbirul. 3.Întoarceți lichidul rămas, frunzele de dafin și ghimbirul într-o cratiță adâncă și puneți-o la foc mare. Fierbeți lichidul timp de 30 de minute sau până când devine gros și siropos. Se răcește complet și se pune deoparte.
3.Pentru a face pavlova, preîncălziți cuptorul la 160°C și tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt.
4.Puneți zahărul pudră și albușurile de ou în bolul unui mixer electric. Bateți la viteză medie-mare timp de 10 minute, apoi măriți viteza la mare și bateți încă 5 minute sau până când se obține o masă groasă, lucioasă și zahărul se dizolvă. Se adaugă oțetul, făina de porumb și 2 lingurițe de cacao.
5.Întindeți bezeaua într-un dreptunghi de 22cm x 32cm pe tava pregătită. Se împrăștie încă 2 lingurițe de cacao și, cu ajutorul unei palete de cuțit, se învârte prin bezea.
6.Puneți pavlova în cuptor și reduceți căldura la 120°C. Se coace timp de 1 oră sau până când devine crocantă și uscată. 7.Opriți cuptorul și răciți bezeaua în cuptor cu ușa întredeschisă timp de 3 ore sau până se răcește complet.
7.Combinați smântâna, zahărul pudră și restul de 1 linguriță de cacao într-un bol, apoi întindeți-o peste pavlova. Se taie perele în două și se aranjează deasupra. Se servește stropită cu sirop de arțar redus și presărată cu boia.

Pistachio și brownies de afine

 

INGREDIENTE
200 g de unt nesărat, tăiat mărunt
250 g de ciocolată neagră, tăiată grosier
5 ouă, ușor bătute
250g de zahăr pudră
11/3 cești (200g) de făină simplă
1/3 cană (35 g) de pudră de cacao
1/2 cană (75 g) de merișoare uscate, tocate mărunt
1/2 cană (75 g) de sâmburi de fistic, tocați grosier

Mod de preparare

1.Preîncălziți cuptorul la 200°C.
2.Tapetați cu hârtie de copt baza și părțile laterale ale unei forme de brownie de 18cm x 28cm, lăsând destulă hârtie de copt pe laturile lungi ale formei pentru a putea fi scoasă ușor după ce este gătită.
3.Topește untul și ciocolata într-o cratiță la foc mic. Se lasă deoparte și se lasă să se răcească ușor. 4.Bateți ouăle până când se combină bine, apoi adăugați restul ingredientelor și amestecați pentru a le combina. Se toarnă amestecul în tava pregătită și se coace timp de 20-25 de minute, până când marginile sunt uscate și centrul abia s-a întărit. Se lasă să se răcească în tavă timp de 15 minute înainte de a o ridica ușor din tavă, folosind hârtia de copt.
4.Serviți imediat dacă vă place brownie-ul lipicios, sau răciți-l pe un grătar de sârmă și savurați-l mai târziu.

 

 

Prăjitura de turtă dulce cu ananas tipsy a lui Jamie Oliver

INGREDIENTE
225 g de unt nesărat, plus mai mult pentru a unge
1/2 cană (185g) de melasă
3/4 cană (265g) de miere lichidă
155 g de zahăr muscovado
190 g de făină integrală simplă
190 g de făină simplă
1 1/2 linguriță de praf de copt
2 lingurițe de ghimbir măcinat
2 lingurițe de scorțișoară măcinată
1/2 linguriță de condimente măcinate
1/4 linguriță de cuișoare măcinate
3 ouă, la temperatura camerei
1/2 cană (125 ml) de lapte
2 lingurițe de ghimbir ras fin
ANANAS CU VÂRF ȘI ÎNDESAT
100 g de zahăr muscovado
2/3 ceașcă (160 ml) de rom negru
1/2 ananas, tăiat foarte subțire în rondele
75 g de unt nesărat, înmuiat

Mod de preparare

1.Preîncălziți cuptorul la 160°C. 2.Ungeți cu unt o tavă Bundt de 24cm.
2.Puneți untul, melasa, mierea, mierea, zahărul și 1/2 cană (125ml) de apă într-o cratiță la foc mic, amestecând până când untul s-a topit. Se toarnă într-un castron mare și se lasă deoparte să se răcească.
3.Între timp, cerneți făina, praful de copt, ghimbirul măcinat, scorțișoara, condimentele, cuișoarele și 1/2 linguriță de sare într-un bol. Dați deoparte.
4.Când amestecul de melasă este cald la atingere, bateți ouăle, unul câte unul, până se încorporează. Se toarnă laptele și se bate pentru a se combina. 5.Bateți ingredientele uscate până obțineți un aluat gros, apoi încorporați ghimbirul proaspăt.
5.Turnați aluatul în tava pregătită și coaceți timp de 50 de minute – 1 oră, până când o țepușă introdusă în partea cea mai înaltă a prăjiturii iese curată. 6.Lăsați prăjitura deoparte să se răcească timp de 10 minute, apoi desprindeți marginile și întoarceți-o pe un grătar de sârmă.
6.Între timp, pentru ananasul tipsy, puneți zahărul, romul și 1/3 cană (80 ml) de apă într-o cratiță la foc mediu. Se fierbe, amestecând, timp de 8-10 minute, până când se îngroașă ușor și zahărul se dizolvă.
7.Îndepărtați cratița de pe foc și, folosind un clește, înmuiați ananasul în sosul de rom. Se întinde pe o tavă de copt, într-un singur strat. 8.Întoarceți siropul pe foc și măriți focul la maxim.

8.Gătiți timp de 2-3 minute sau până când se reduce la un caramel subțire. 9.Luați de pe foc, apoi încorporați untul și un vârf de cuțit de fulgi de sare.
9.După ce prăjitura s-a răcit, se acoperă cu ananas și se stropește cu sirop pentru a servi

citește și...