Adrian Streinu-Cercel nu vede cu ochi buni carantina în România: ‘Este o făcătură’

29.11.2020, 12:25
Adrian Streinu-Cercel nu vede cu ochi buni carantina în România: 'Este o făcătură'
Adrian Streinu-Cercel nu vede cu ochi buni carantina în România: 'Este o făcătură'

Medicul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului „Matei Balş”, a făcut din nou declarații controversate despre pandemia de coronavirus. 

Acesta a precizat că această carantină impusă de autorităţi nu are nicio eficienţă în acest moment. Adrian Streinu-Cercel a declarat că ar fi trebuie efectuată o testare în masă şi izolaţi cei infectaţi cu coronavirus.

Adrian Streinu-Cercel, mesaj dur pentru autorități

‘Noi nu suntem utopici, ştim să coroborăm rezultatul testării cu nivelul de testare. Mult în urmă, acum câteva luni, prezentam nivelul de pozitivare în funcţie de nivelul de testare.

Şi nivelul de pozitivare între cei internaţi şi cei din ambulator. Aceste curbe au ajuns să se întretaie cu 3 luni în urmă. La momentul respectiv trebuia să coborâm în stradă şi să testăm, să-i împărţim în două: pe cei pozitivi să-i izolăm şi să-i tratăm, indiferent de grupa de vârstă’, a declarat Adrian Streinu-Cercel, potrivit Antena3.

‘Pandemia este total scăpată de sub control!’

Doctorul a mai susținut că în România carantina este ‘o făcătură’.

‘Carantinare înseamnă «nimic nu intră, nimic nu iese, n.r.). Noi facem o carantinare a la Românica. Intră cine vrea, iese cine vrea, pe proprie răspundere sau fără proprie răspundere. Asta nu e carantină, e făcătură (…) până când focarul nu e închis. 

Pandemia este total scăpată de sub control! Avem o problemă, cum o rezolvăm? Foarte simplu: trebuie să conştientizăm faptul că putem fi purtători, că trebuie să purtăm mască de dimineaţă până seara, că nu dorim să dăm altora acest virus.

Guvernul nu ne protejează. Eu, în momentul de faţă, am 36 de oameni în camera de gardă care stau pe tărgi şi cărora încerc să le dau oxigen şi terapie pentru a avea o minimă şansă de supravieţuire’, a mai adăugat acesta.

citește și...