Adrian Streinu-Cercel: “Nu vă mai salutați cu pumnul, pentru că este contraindicat”

07.11.2020, 10:44
Adrian Streinu-Cercel: Nu vă mai salutați cu pumnul, pentru că este contraindicat”
Adrian Streinu-Cercel: "Nu vă mai salutați cu pumnul, pentru că este contraindicat”

Medicul Adrian Streinu-Cercel a explicat de ce nu este recomandat salutul cu pumnul în această perioadă de pandemie de coronavirus.

“Nu vă mai salutați cu pumnul, pentru că este contraindicat, deoarece microbii de pe mâna partenerului ajung pe față”, susține Adrian Streinu Cercel, potrivit Hotnews.

“Avem tendința să facem un gest simplu, să ne salutăm cu pumnul. După părerea mea, este contraindicat, pentru că în momentul în care faceți asta luați de pe mâna pertenerului microbii, iar următoarea mișcare este să îi puneți în palmă, în căușul palmei, iar de aici până la față nu mai e decât un pas. Sfatul meu direct este să schimbați modalitatea de salut. Puteți face așa (mâna dusă la în dreptul inimii – n.r.) sau pur și simplu puteți să dați din cap și obțineți același lucru”, a afirmat acesta.

 

Ce spune Raed Arafat despre obligativitatea purtării mășstii de protecție

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit despre obligativitatea purtării măștii de protecție în această perioadă de pandemie de COVID-19. Purtarea măștii de protecție și în spațiile deschise devine obligatorie, începând de luni, în toată țara. “Știu că vor fi nemulțumiri, trebuia deja să implementăm astfel de măsuri, pentru a nu fi prea târziu. (…) Nu ascultați știrile care poate vă vor spune că aceste lucruri nu sunt ok, că nu trebuie să purtăm mască. Nu aplecați urechea la campaniile împotriva purtării măștii, nu accesați sau, dacă accesați site-urile din care nu știți dacă știrea este corectă sau nu, accesați și alte site-uri, să verificați dacă știrea este corectă sau nu. E foarte important să verificați de unde luați informația, să vedeți dacă e corectă sau nu”, a afirmat Raed Arafat.

Potrivit unei decizii din 26 octombrie a Comitetului pentru Situații de Urgență, masca de protecție poate fi dată jos de către o persoană, pentru scurt timp, atunci când fumează sau mănâncă pe stradă.

“Este permisă înlăturarea măștii pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane”, prevede hotărârea, conform sursei mai sus-menționate.

citește și...