Adrian Streinu-Cercel: ”Nu înțeleg de ce nu facem acest lucru, de ce nu testăm în stradă”

25.11.2020, 10:25
Adrian Streinu-Cercel: ”Nu înțeleg de ce nu facem acest lucru, de ce nu testăm în stradă”
Adrian Streinu Cercel: ”Nu înțeleg de ce nu facem acest lucru, de ce nu testăm în stradă”

Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Matei Balș din Capitală, a vorbit despre măsurile pe care el le consideră necesare în contextul pandemiei de coronavirus din țara noastră.

Adrian Streinu-Cercel a declarat, la postul de televiziune Antena 3, că nu înțelege de ce nu se fac mai multe testări în masă.

“Este o greșeală enormă ca în contextul în care toată lumea se chinuie să găsească un vaccin să vii și să ridici probleme și dubii cu privire la acesta. Trebuie să citești cam cum sunt făcute aceste vaccinuri pentru că tehnologia pe care o utilizăm este absolut revoluționară. (…) Dacă noi nu înțelegem că suntem în pandemie, dacă nu înțelegem că pe teritoriul României este o epidemie, dacă nu înțelegem că pe teritoriul României se moare din cauza acestui virus, înseamnă că avem o problemă conceptuală majoră. (…) Prima intervenție în epidemie este să testăm. Nu facem acest lucru. Nu înțeleg de ce nu facem acest lucru, de ce nu testăm în stradă. Alții au făcut-o! Și cu rezultate minunate. A doua intervenție este folosirea anticorpilor monoclonali, care să oprească pandemia. Noi dacă am împrăștia acești anticorpi monoclonali în 70% din populație în două săptămâni de zile nu am mai vorbi de incindența SARS-CoV 2 în circulație în România. Și a treia intervenție este vaccinarea”, a spus Adrian Streinu-Cercel pentru sursa mai sus-menționată.

430.605 cazuri de coronavirus în România

Marți, 24 noiembrie 2020, pe teritoriul țării noastre au fost raportate alte 7.753 de noi îmbolnăviri cu COVID-19. Până în prezent, numărul total al cazurilor de COVID-19 din țara noastră a ajuns la 430.605. În ultima zi, 196 de persoane au decedat, iar alți 1.204 pacienți sunt internați la terapie intensivă, notează Hotnews.

De la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, în România au decedat 10.373 de persoane. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.667.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.939.421 de teste pentru coronavirus. Dintre acestea, 30.740 au fost efectuate în ultimele 24 de ore. Pe teritoriul României, 46.501 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.688 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 79.304 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 13 persoane. De la debutul pandemiei, 304.188 de pacienți au fost declarați vindecați.

citește și...